8 padomi, kas skolas rītus padarīs patīkamākus skolēniem un viņu vecākiem

Dzīvo gudri! 21.augusts 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Vasara strauji tuvojas savam noslēgumam un jau tagad vecāki un skolēni sāk gatavoties jaunajam mācību gadam. Lielu izaicinājumu mēdz sagādāt atgriešanās pie agrajiem rītiem, kuri nereti rada nevajadzīgu stresu. Tomēr ir daži triki, kas palīdzēs sakārtot rītus un padarīs tos daudz mierīgākus gan vecākiem, gan bērniem.

1. Dodieties gulēt un celieties vienā laikā

Labākais veids, kā rītu padarīt mierīgāku ir pieradināt bērnus pie noteikta ritma. Ja bērni pieradīs iet gulēt un celties vienā un tajā pašā laikā katru dienu, būs vieglāk viņus skolas rītos izdabūt no gultas.

Attēlam ir ilustratīva nozīme/pixabay

2. Lai skan mūzika

Lai pamošanos padarītu patīkamāku, modini mazo ar mūziku. Vari sagatavot speciālu dziesmu izlasi, kas no mierīgākas mūzikas pāriet enerģiskākā. Mūzika lai skan arī laikā, kad bērns ģērbjas skolai, jo tā dos papildu enerģiju.

pixabay

3. Izveidojiet rīta rutīnu

Ja rīta uzdevumus katru dienu veic noteiktā kārtībā un vienā laikā, bērni vairs nebūs apjukuši un zinās, kas viņiem jādara. To var izrunāt, līdz tas kļūst par ieradumu, vai sagatavot vizuālu rīta darbu sarakstu, kurā bērni var atzīmēt, kas izdarīts.

4. Sakārtojiet vannas istabu

No rīta daudz laika var zaudēt meklējot pazudušu matu suku vai zobu pastas tūbiņu. Lai no tā izvairītos, sakārtojiet vannas istabu tā, lai arī bērni skaidri zinātu kur kas atrodas.

pixabay

5. Sagatavojiet skolas drēbes jau iepriekšējā vakarā

Kopā ar bērniem izvēlieties un salieciet skolas drēbes jau iepriekšējā vakarā. Nolieciet drēbes tā, lai tās būtu pa rokai, kad bērns celsies no rīta. Tā izvairīsieties no ilgām diskusijām par to, ko ģērbt un bērns būs laicīgi gatavs.

Tas attiecas arī uz skolas somas sakārtošanu. Lai no rīta izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, lieciet bērniem skolas somas nākamajai dienai sakārtot jau iepriekšējā vakarā un nolieciet tās redzamā vietā, piemēram, koridorā pie virsdrēbēm.

pixabay

6. Sakārtojiet koridora skapi

Bērna skolas somu, apavus un virsdrēbes nolieciet tā, lai viņam tie būtu viegli sasniedzami. Būtiski, lai bērns zina, kur atrodas viņa drēbes un tās ir viņam aizsniedzamas.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Welling (@jessicawellinginteriors) on

7. Apbalvojiet bērnus

Dažreiz "piekukuļošana" ir labākais veids, kā panākt vēlamo rezultātu. Pasakiet bērniem, ka, ja viņi no rīta būs ātri gatavi, dabūs ko garšīgu vai varēs spēlēties ar savu iemīļotāko rotaļlietu. Tā bērniem būs laba motivācija un vecākiem nevajadzēs viņus visu laiku skubināt.

pixabay

8. Mostieties agrāk par bērniem

Diemžēl nav labāka veida, ka iegūt sev pāris minūtes no rīta. Ja rīti sanāk sasteigti un bieži jākavējas, mēģiniet pamosties 10 vai 15 minūtes agrāk. Šo laiku varat izmantot sev, vai citu modināšanai, lai uzsāktu rīta procesus.

Avots

The good stuff

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija