4 praktiski triki skolas rakstāmpiederumu uzglabāšanai

Dzīvo gudri! 2.septembris 2019
 
pixabay
Jau klāt septembris un skolēni straumēm vien dodas skolu virzienos. Pildspalvas, zīmuļi un citi rakstāmpiederumi nu kļuvuši par skolēnu galvenajiem "darbarīkiem". Atklāj radošus veidus, kā kopā ar skolēnu radīt tiem vienkāršas un radošas uzglabāšanas vietas.

1. Radi penāli no plastmasas pudeles

Vajadzēs: Divas 0,5 litru tīras plastmasas pudeles, rāvējslēdzēju, divpusējo līmlentu.

Process: Vienai no pudelēm nogriež virspuses daļu (aptuveni ceturto daļu no pudeles) un atstāj tās apakšējo daļu. Otrai pudelei nogriež apakšējo daļu (aptuveni trešo vai ceturto daļu no pudeles). Abu daļu malas aplīmē ar divpusējo līmlentu, pie kuras piestiprina rāvējslēdzēju, lai viena tā mala būtu pie vienas pudeles daļas, bet otra - pie otras pudeles nogrieztās daļas. Tad jaunizveidotajā penāli ievieto savus rakstāmpiederumus. Rakstāmpiederumi būs labi pārskatāmi un tos var ērti novietot uz galda.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. "Laivas" zīmuļiem

Vajadzēs: Plastmasas pudeli ar rokturi (piemēram, izlietotu un izmazgātu piena paku), ass nazis vai šķēres.

Process: Plastmasas pudeli novieto tā, lai tās rokturis būtu uz augšu. No vietas, kur beidzas rokturis līdz pat pudeles galam izgriež taisnstūri, lai tā sānu un gala malas būtu zemākas par malu, kurā atrodas rokturis. Šādās "laiviņas" palīdzēs zīmuļus saorganizēt pa krāsām, kā arī tie būs viegli pārnēsājami.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija