5 triki, kā panākt, lai bērns skolā atgriežas ar prieku

Dzīvo gudri! 29.augusts 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Tūliņ, tūliņ jau klāt 1. spetembris! Lai gan līdz tam atlikušas tikai pāris dienas, iespējams mazo jau tagad pamazām sagatavot skolas solam. Lai pārmaiņas nebūtu tik krasas, piedāvājam piecus ieteikumus, kas palīdzēs sagatavoties skolas režīmam.

1. Paspēlējieties "skolās"

Skolā bērnam jāsaskaras ar lielu informācijas apjomu. Lai jau laicīgi "ieeļotu smadzenes", spēlējiet kopā izglītojošas spēles. Atcerieties skaitļus, skaitot kokus pa ceļam uz veikalu, atrisiniet vienkāršus uzdevumus , kad kopīgi brauciet mašīnā. Palūdziet, lai mazais jums palasa priekšā viņa iemīļotāko grāmatu, pietiks ar 5 līdz 10 minūtēm. Tāpat varat spēlēt galda spēles, kas attīsta domāšanu.

2. Skolas lietas pērciet kopā

Vecāki nereti skolas mantas izvēlas pēc to cenas, taču skolēnam varbūt ir citi kritēriji - mīļākā krāsa, varoņi, intereses. Lai bērnam visu mācību gadu nebūtu jāmocās ar, piemēram, nemodernām burtnīcām, iepērcieties kopā.

3. Pielāgojieties kopā

Dažiem bērniem atgriešanās skolas solā sagādā milzu stresu. Lai viņiem palīdzētu, jāļauj izjust šīs emocijas. Paskaidrojiet, ka negribēšana atgriezties skolā ir normāla un ar to saskaras daudzi. Pajautājiet, kas tieši bērnam nepatīk visvairāk un palīdziet viņiem to risināt. Piemēram, ja bērnam nepatīk agri celties, apsoliet, ka pagatavosiet garšīgas brokastis vai izdomājiet interesantu rīta rituālu pie enerģiskas mūzikas.

4. Sveiciet rudeni

Nav viegli pieņemt to, ka vasara beidzas. Palīdziet bērnam "noslēgt" vasaru. Atcerieties, ar ko nodarbojāties vasarā un piešķiriet tam nozīmi. Piemēram, samontējiet jautru filmiņu no vasaras atpūtas, vai attīstiet fotogrāfijas ar spilgtākajiem vasaras piedzīvojumiem. Katrs ģimenes loceklis var sastādīt savu topu par aizraujošākajiem vasaras piedzīvojumiem. Tas palīdzēs bērnam vēlreiz izdzīvot labās atmiņas.

Tomēr nevajadzētu par vasaru runāt, kā par vienīgo aizraujošo gadalaiku. Arī rudenī dodieties kopīgos izbraucienos un paskaidrojiet bērniem, kā rudenī mainās daba.

5. Kopīgi ieviesiet kārtību

Kopā ar bērnu ieviesiet kārtību viņa istabā, īpaši tajā vietā, kur viņš pildīs mājasdarbus. Lai gan bērni nav tie labākie organizatori, vislabāk būs, ja viņi mājasdarbus pildīs savā istabā. Turklāt, bērni vairāk novērtēs to, ko paši būs kārtojuši un vairs tik ļoti neizmētās mantas. Pārvērtiet to spēlē - kurš ātrāk saliks rotaļlietas kastē utt.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija