5 padomi, lai veļasmašīna kalpotu ilgāk

Dzīvo gudri! 6.septembris 2019
 
Publicitātes foto
Iegādājoties jaunu veļasmašīnu, mēs rēķināmies, ka šis ir ilgtermiņa ieguldījums un ierīce kalpos vairākus gadus. Atkarībā no lietošanas biežuma un modeļa paredzamais veļasmašīnas mūža ilgums svārstās no septiņiem līdz pat vairāk nekā divdesmit gadiem. Samsung piedāvā ieteikums, kā parūpēties, lai veļasmašīna strādātu maksimāli ilgi un kvalitatīvi.

1. Atstājiet durvis atvērtas

Lai pasargātu veļasmašīnas iekšpusi no pelējuma rašanās, ieteicams pēc veļas mazgāšanas atstāt vaļā gan veļasmašīnas durvis, gan mazgāšanas līdzekļa atvilktni. Taču veļasmašīnām ar papildu durvīm drēbju pievienošanai mazgāšanas laikā var atstāt vaļā tikai šīs mazās durvis. Veļasmašīnām ar priekšējo ielādi pēc katras mazgāšanas reizes vajadzētu ar salveti vai lupatiņu izslaucīt ūdeni, kas sakrājies durvju gumijas blīvē. Tas palīdzēs iekšpusei ātrāk izžūt un neuzkrāt lieku mitrumu.

2. Ievērojiet ražotāja noteikto tilpumu

Katrai veļasmašīnai ir norādīts tās tilpums - cik kilogramus veļas drīkst mazgāt vienā reizē. Būtiski ir šo daudzumu patiešām ievērot un nemazgāt ne vairāk, ne daudz mazāk veļas. Lai gan bieži gribas vienā mazgāšanas reizē salikt pilnīgi visas netīrās drēbes, jāatceras, ka pārpildīta veļasmašīna ne vien neizmazgās veļu tik labi, cik paredzēts, bet šādā veidā arī tiks pārslogots ierīces mehānisms, kas var novest pie bojājumiem. Savukārt, mazgājot pārāk mazu veļas daudzumu, nelietderīgi tiks tērēts ūdens un elektrība.

3. Iztīriet filtrus

Veļasmašīnām speciāli filtri, kurā ar laiku uzkrājas dažādas mazgāšanas procesā radušās atliekas un netīrumi. Lai ierīce darbotos ilgāk, filtrus nepieciešams regulāri iztīrīt - izlasiet savas veļasmašīnas rokasgrāmatu, lai noskaidrotu, kur jūsu ierīcei atrodas filtri, kā un cik bieži tos tīrīt.

4. Neatlieciet remontu

Ja redzat, ka veļasmašīna nedarbojas, kā nākas, noteikti sazinieties ar meistaru, kas laicīgi atradīs un novērsīs problēmu. Pat ja veļasmašīna turpina pildīt savu funkciju, remontu nevajadzētu atlikt, lai vēlāk tas neizmaksātu vēl vairāk.

5. Arī veļasmašīna ir jāmazgā

Ar laiku veļasmašīnas cilindrā izveidojas kaļķa un mazgāšanas līdzekļa atlieku nosēdumi, kā arī uzkrājas diegi un pūkas no apģērba. Lai ierīce kvalitatīvi darbotos ilgāku laiku, regulāri jāveic cilindra tīrīšana. Tāpat jāatceras par mazgāšanas līdzekļa atvilktnes tīrīšanu -ik pa laikam ar mitru lupatiņu no tās jāizslauka līdzekļa paliekas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija