10 neparasti veidi, kā izmantot matu laku

Dzīvo gudri! 20.septembris 2019
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Baiba Puriņa
 
Matu laka ir lielisks līdzeklis, lai saglabātu mūsu frizūras. Tomēr matu laka sevī slēpj, ko daudz vairāk. Saskaņā ar portālu "Thaitrick", matu laku iespējams izmantot arī šūšanā, zīmēšanā un pat mājas darbos.

1

Matu laka var lieliski izlīdzēt gadījumos, kad nepieciešams adatā ievērt diegu. Lai diegs lieki nelocītos un to būtu ērtāk izvērt caur adatas aci, apsmidzini diega galu ar matu laku. Matu laka padarīs diegu stingrāku un to bez problēmām varēs ievērt adatā.

2

Matu laka palīdzēs ātrāk nožūt nagu lakai. Pēc nagu lakas uzklāšanas uzsmidzini nagiem matu laku. Tādejādi nagu laka nožūs ātrāk un samazināsi risku sabojāt manikīru.

3

Lai ziedi ilgāk izskatītos svaigi, apsmidzini tos ar matu laku. Tā tie nezaudēs savu skatu tik ātri un ilgāk priecēs ziedu īpašnieku.

4

Matu laka būs lielisks līdzeklis, lai izvairītos no kurpju auklu atsiešanās. Sasien apavu auklas un apsmidzini ar matu laku. Tādejādi auklas vairs neslīdēs un kurpes paliks sasietas.

pixabay

5

Lai izvairītos no neērtām situācijām, kad nemanot ir atvēries bikšu rāvējslēdzējs, apsmidzini to ar matu laku. Matu laka noklās metālu un rāvējslēdzējs vairs nevērsies vaļā.

6

Matu laka pasargās zīmējumus no izsmērēšanās. Nopūt zīmējumu ar matu laku un tā to nofiksēs. Tas pats attiecas arī ar uzrakstiem uz tāfelēm - apsmidzini tāfeli ar matu laku un tā neļaus rakstītajam pazust.

7

Atklājies, ka matu laka lieliski palīdz tikt galā ar nevēlamiem permanentā marķiera zīmējumiem uz sienas. Uzpūt laku uz apzīmētās vietas un tad notīri ar lupatiņu. Matu laka izšķīdinās marķieri un uzzīmēto būs viegli notīrīt.

8

Ar matu lakas palīdzību vari nostiprināt skrūves. Pirms skrūves ieskrūvēšanas, apsmidzini to ar matu laku. Tādejādi būs mazāka iespēja, ka skrūve kādreiz kļūs vaļīga.

9

Lai matu sprādze neslīdētu ārā no matiem, ņem talkā matu laku. Apsmidzini sprādzi ar laku un tikai tad liec to matos.

Ekrānuzņēmums no YouTube

10

Izrādās, ka matu laka ir lielisks palīgs, lai atbrīvotos no lūpu krāsas atstātajiem traipiem uz apģērba. Apsmidzini apģērba netīro vietu ar matu laku un tad to mazgā ūdenī. Ja nepieciešams, uzmidzini vēl matu laku arī mazgāšanas laikā.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija