Ko darīt ar ķirbi pēc Halovīna: 10 pārsteidzoši veidi

Dzīvo gudri! 3.novembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Ķirbjus var ne tikai ēst un no tiem grebt laternas, bet arī taisīt saldējumu, sejas maskas, ķermeņa skrubjus un pat galda vāzes.
Ķirbis pats par sevi ir ļoti veselīgs, jo ir bagāts ar A grupas vitamīniem, beta karotīniem, kāliju, šķiedrvielām un magniju, kas palīdz mazināt vēža risku un uzlabot sirds darbību, kā arī palīdzēt cīņā ar lieko svaru.

1. Ķirbju ķermeņa sviests

Šis trīs sastāvdaļu ķermeņa sviests palīdzēs justies patīkami un atsvaidzinoši. Turklāt ķirbis un kokosrieksts radīs ļoti patīkamu aromātu.

Sastāvdaļas:

  • krūze kokosriekstu eļļas
  • krūze ķirbja biezeņa (samīcīts ķirbis bez piedevām)
  • tējkarote kanēļa

Sajauc kopā visas sastāvdaļas un maisi, kamēr tās pārvēršas viendabīgā masā. Masu uzzied uz ādas, ļauj tai iesūkties 10 līdz 15 minūtes un tad noskalo ar ūdeni. Ķermeņa sviestu vari uzglabāt ledusskapī.

2. Ķirbju sēklu māksla

Ķirbju sēklas var ne tikai grauzdēt, bet arī izmantot dažādu mākslas darbu veidošanā. Apcep ķirbju sēklas un nokrāso tās ar pārtikas krāsu vai guašas krāsām. Bērniem būs interesanti veidot dažādus mākslas darbus no krāsainajām sēklām.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. Ķirbju lūpu skrubis

Lai pagatavotu lūpu skrubi, vajadzēs tikai trīs sastāvdaļas - ķirbju biezeni, brūno cukuru un olīveļļu. Visas sastvāvdaļas samaisi kopā un maigi iemasē lūpās. Ja neesi visu jau apēdusi, noskalo skrubi ar ūdeni. Šāds skrubis mīkstinās un bagātinās lūpas.

4. Ķirbju saldējums

Sastāvdaļas:

  • saldais krējums
  • kondensētais piens
  • ķirbis
  • vaniļa

Saldo krējumu sakul putukrējumā. Tad pievieno kondensēto pienu, ķirbi (samīcītu biezenī) un vaniļu. Visas sastāvdaļas sakul ar mikseri un liec uz diennakti saldētavā.

5. Ķirbju sejas maska

Aukstais gaiss padara sejas ādu sausu. Lai radītu barojošu sejas masku, vajadzēs ķirbja biezeni, medu un olīveļļu. Puskrūzi ķirbja biezeņa sajauc ar ēdamkaroti medus un ēdamkaroti olīveļļas. Ķirbis noņems apsārtumu un maigi palīdzēs atbrīvoties no atmirušās ādas. Medus un olīveļļa palīdzēs mitrināt ādu.

Sejas maskai pret akni vajadzēs ķirbju biezeni, ābolu etiķi un brūno cukuru. Puskrūzi ķirbja biezeņa sajauc ar ēdamkaroti ābolu etiķa un 3-5 ēdamkarotēm brūnā cukura. Masu uzklāj uz sejas un paturi 10 minūtes. Ķirbis un ābolu etiķis noņems apsārtumu un uztūkumu.

Sejas maskai pret ādas novecošanu - ķirbja biezenis, grieķu jogurts un olu baltums. Puskrūzi ķirbju biezeņa sajauc ar trīs ēdamkarotēm jogurta, vienu olu baltumu vai trīs ēdamkarotēm veikalos nopērkamā šķidrā olu baltuma pudelēs. Ķirbis mīkstinās un bagātinās ādu, kamēr jogurts to mitrinās. Olu baltums padarīs ādu elastīgāku un mazinās poras.

Ekrānuzņēmums no YouTube

6. Ķirbju ādas skrubis

Sastāvdaļas:

  • cukurs
  • kokosriekstu eļļa
  • kafijas biezumi
  • ķirbju biezenis

Šī skrubja izmantošana būs lielisks dienas iesākums. Šis skrubis attīrīs un uzmundrinās ādu, kā arī padarīs to spīdīgāku.

7. Ķirbju un medus matu kondicionieris

Izrādās, ka ķirbis kopā ar medu ir lielisks līdzeklis bojātiem, sausiem vai grūti savaldāmiem matiem. Iezied kondicionieri matos un izskalo, lai iegūtu zīdainas lokas.

8. Ķirbju našķi suņiem

Ķirbji ir veselīgi arī mūsu spalvainajiem draugiem. Portāls "The Good Stuff" norāda, ka suņiem var dot kaltētus ķirbju gabaliņus.

9. Ķirbju sēklu barotava putniem

Spārnotie draugi aukstajā laikā būs pateicīgi par šādu cienastu. Noklāj švammes bumbu ar zemesriekstu sviestu un pie tā pielipini sēklas. Bumbu izkar ārpusē, kur putni var tai piekļūt.

10. Puķu vāze no ķirbja

Rudenī vari izmantot ķirbi kā skaistu interjera dekoru. Izgrebtu ķirbi piepildi ar ziediem. Ķirbi vari arī nokrāsot kādā krāsā vēlies.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avoti:

"The Good Stuff"

Video1

Video 2

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija