Vienkārši triki, kas atvieglos rudens lapu vākšanu

Dzīvo gudri! 15.oktobris 2019
 
pixabay.com
Baiba Puriņa
 
Lapkritis ne tikai priecē ar krāsaino rudens lapu segu, bet arī atgādina, ka jāķeras klāt lapu grābšanas darbiem. Lūk, daži praktiski ieteikumi, kā lapu vākšanu padarīt sev nedaudz patīkamāku un efektīvāku.

1. Lai vieglāk tīrīt rensteles

Rensteļu atbrīvošana no rudens lapām mēdz sagādāt ne mazums pūļu, jo tām ir grūti piekļūt. Vlogs "Crazy Russian Hacker" piedāvā risinājumu, taču, lai to realizētu, nepieciešams lapu pūtējs, caurule un caurules leņķa savienojums. Piestiprini leņķa savienojumu caurulei. Tad cauruli piestiprini lapu pūtējam.

Ar leņķa un caurules palīdzību būs iespējams vieglāk atbrīvot rensteles no lapām, turklāt pašam nebūs nekur jākāpj.

Ekrānuzņēmums no YouTube

1. Lai vieglāk būtu savākt lapas

Tā vietā, lai lapas kaudzē liktu ar roku un grābekli, vai tās grābtu āra šaufelē, ņem talkā plastmasas kasti. Tādejādi iespējams uzreiz savākt lielāku daudzumu lapu. Ar kasti lapas iecel atkritumu konteinerā, ķerrā vai maisā.

Ja mājās nav āra šaufeles, lapas vari grābt arī uz sniega lāpstas. Sniega lāpstas ir platas un ar ieliektām malām, lai vieglāk varētu tīrīt sniegu, tāpēt tās lieti noderēs arī lapu vākšanā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. Lai ātrāk savāktu pēc iespējas vairāk lapu

Ja kaste šķiet pārāk neparocīgs veids, kā pārvietot lapas - no plēves, diviem kokiem vai caurulēm un savilcējiem varī izgatavot uzparikti, kas palīdzēs lapas savākt daudz ātrāk.

Izklāj plēvi un divās tās pretējās malās ar savilcējiem piestiprini metāla caurules.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Sagrāb lapas uz izklātās plēves. Aiz abām caurulēm satver plēvi un viegli pārvieto lielu daudzumu lapas tām paredzētajā vietā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

4. Lai attīrītu no lapām terasi - ventilators lapu pūtēja vietā

Šis triks palīdzēs tiem, kuriem nav lapu pūtēja, bet nepieciešams atbrīvot maza apmēra teritoriju no lapām, piemēram, terasi vai balkonu. Šādās situācijās ieti noderēs ventilators.

Vidēji ventilatori maksā aptuveni 10 eiro, atkarībā no to modeļa. Ar ventilatoru ātri atbrīvosies no lapām un varēsi baudīt rudens saulīti uz tīras terases.

Ekrānuzņēmums no YouTube

5. Un vēl...

  • Ja lapu sega ir nav liela, vari tās sasmalcināt ar zāles pļāvēju, radot mēslojumu zālājam. Tāpat vari izmantot zāles pļāvēju ar zāles savācēju. Taču šis triks nederēs, ja lapu ir daudz.
  • Ja tas iespējams, centies lapas grābt virzienā no pakalna uz leju (ja pagalmā vai grābšanas vietā tādi ir). Tāpat lapas grāb vēja virzienā, ja nu sanācis grābt vējainākā dienā, jo rudens laikapstākļi ir diezgan mainīgi un neparedzami.
  • Izmanto lapu kaudzes kā dārza dekoru. Ja lapas ir košas un krāsainas, kāpēc tās mest ārā, ja vari tās pārvērst dārza dekorā? Atstāj pagalmā skaisti sagrābtas kaudzes, vai liec lapas āra grozos.

Avoti:

Crazy Russian Hacker

The Good Stuff

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija