Padomi, kā sagatavot automašīnu ziemas sezonai

Dzīvo gudri! 17.oktobris 2019
 
pixabay.com
Ziema un krasā laikapstākļu maiņa nebūt vairs nav aiz kalniem. Apkopojām padomus, kas autovadītājiem jāņem vērā līdz ar aukstā laika iestāšanos, un kā pareizi un droši sagatavot automašīnu slideniem ceļa apstākļiem.
Lai arī ziemas riepām obligāti jābūt uzliktām 1. decembrī, tas nenozīmē, ka riepas nedrīkst nomainīt jau agrāk. Ņemot vērā Latvijas mainīgos laikapstākļus - tas būtu pat ieteicams, lai pie pirmā negaidītā ceļu apledojuma vai "melnā ledus", nebūtu jāuztraucas par savu un apkārtējo cilvēku drošību.

Kur meklēt un noskaidrot informāciju par ziemas riepām?

Šobrīd arvien vairāk cilvēku ziemas riepas izvēlas iegādāties tieši internetveikalā, jo tas ir nevien ātrāk un ērtāk, bet šādā veidā ir iespējams saņemt visu nepieciešamo informāciju vienuviet. Internetveikalā var detalizēti uzzināt riepu tehnisko informāciju, kā arī noskaidrot atsauksmes no lietotājiem, kas jau iegādājušies konkrēto produktu. Papildu tam - pirms riepu iegādes vari telefoniski vai epastā vērsties pēc profesionāļa konsultācijas, lai būtu pavisam drošs par izdarīto izvēli.

Kādas riepas iegādāties?

Šobrīd ir pieejams ļoti plašs ziemas riepu piedāvājums. Taču vēl pirms ziemas riepu ražotāja izvēles, būtiski ir saprast, kāda tipa riepas ir nepieciešamas tieši tavai automašīnai. Noderēt var gan cietā sastāva riepas, kas paredzētas, braucot pa tīrītiem un laba seguma ceļiem, gan radžotas, kas lieti noderēs ekstrēmākos ceļa apstākļos. Piemēram, Igaunijā visiecienītākās ir mīkstā sastāva jeb Skandināvijas tipa riepas, bet Lavijā un Lietuvā dominē Centrāleiropas cietā sastāva ziemas riepas, kā piemēram - Barum Polaris 5, Continental WinterContact TS 860, kam seko arī Skandināvijas tipa riepas. Savukārt pieprasījums pēc riepām ar radzēm Latvijā un Lietuvā ir zems - mazāk nekā 15% cilvēku tās izvēlas ikdienas braukšanai. Eksperti saka, ka Latvijas platuma grādos ikdienā visērtākais un efektīvākais variants ir tieši mīkstā sastāva jeb Skandināvijas tipa riepas, kas ir jo īpaši piemērotas apledojušiem un sniegotiem ceļiem. Veicot izvēli par labu kādam no riepu ražotājiem, jāņem vērā tehniskie parametri. Piemēram, 1a.lv interneta veikalā iespējams iegādāties dažādu zīmolu augstākās kvalitātes riepas, kas piemērotas dažādām autovadītāju vēlmēm. Interneta veikala "1a.lv" valdes loceklis Ģirts Siliņš skaidro, ka mūsu klimata joslā drošs variants ir Haida zīmola riepas, kas izgatavotas Āzijā un pieejamas par demokrātiskām cenām. Tāpat arī Barum riepas, kas ražotas Eiropas mūsdienīgākajās rūpnīcās labi zināmās Continental grupas pārraudzībā un Sailun zīmola ziemas riepas, kas piedāvā izcilu kvalitāti un ir piemērotas mūsu platuma grādiem.

Vai ir kāda alternatīva jaunu ziemas riepu iegādei?

Gadījumā, ja vēlies labas kvalitātes ziemas riepas, bet finanses ir nedaudz ierobežotas, izdevīga ir tavas automašīnas esošo ziemas riepu atjaunošana. Šis process ir drošs un efektīvs - vispirms tiek noņemts vecais protektors un ar īpašu arpīkojumu iztīrītas riepu karkasa bojātās vietas. Pēcāk seko labošanas etaps, kura laikā tiek atjaunotas visas bojātās daļas, savukārt noslēgumā notiek pati atjaunošana, kuras laikā riepas protektors tiek pārklāts ar jaunu gumiju.

No lietotām riepām pa gabalu

Padoms, kuru noteikti ir vērts ņemt vērā - izvairīties no lietotu riepu iegādes. Lai arī sākotnēji maciņam tas var būt patīkami, tomēr lietotām riepām visticamāk būs beidzies garantijas termiņš, tām var būt kāds būtisks bojājums, kā arī tu nekad nevarēsi būt drošs par veidu, kā tās līdz šim uzglabātas, un līdz ar to - vai tās spēs nodrošināt drošu braukšanu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija