5 ieteikumi, kā jauno dzīvesvietu padarīt mājīgāku

Dzīvo gudri! 25.oktobris 2019
 
Publicitātes foto
Rudens ir laiks, kad studenti, pasniedzēji un vēl virkne no mums maina dzīvesvietu, lai īstenotu savas apņemšanās un piepildītu sapņus. Vai tas būtu dzīvoklis, ko īrējam, vai viena istaba radinieku īpašumā, mēs tur pavadīsim daudz laika un svarīgi katru dienu justies labi un omulīgi. Latvijā vadošais interneta veikals “1a.lv” iesaka piecus vienkāršus veidus, kā telpā ienest māju sajūtu pašu spēkiem.

1. Ievies interjerā savu mīļāko krāsu

Visticamāk jau iepriekšējā mājvietā biji atradis sev piemērotāko krāsu gammu vai pat konkrētu toni, kas rada mieru vai tieši pretēji - uzmundrina un iepriecina. Ievies to arī jaunajā mājoklī - tas ne tikai ātri un efektīvi atsvaidzinās telpu, bet arī radīs patīkamas sajūtas un pozitīvas atmiņas par iepriekšējo mājvietu. Interneta veikals “1a.lv” ir novērojis, ka cilvēki aiz vien biežāk meklē un iegādājas arī dažādus dekorus, uzlīmes un pat dekoratīvos paneļus, lai piešķirtu telpām interesantus akcentus.

2. Atjauno esošos interjera priekšmetus

Pagaidu mājoklim bieži negribam iegādāties jaunas mēbeles, īpaši, ja tās ir palikušas mantojumā no saimniekiem vai iepriekšējās dzīvesvietas. Tomēr nereti tās vairs nav tik pievilcīgas, lai arī lieliski var pildīt savu funkciju. Labs risinājums var būt esošo mēbeļu, spoguļu rāmju un pat lampu pārkrāsošana vai lakojuma atjaunošana. Atjautīgi nokrāsojot visu vai tikai atsevišķas priekšmetu detaļas, iespējams būtiski uzlabot to pievilcību. Turklāt, mūsdienās pat amatieri, veltot mazliet laika izpētei, var ērti atrast ne tikai tehniskos risinājumus un praktiskus padomus, bet interneta veikalos izvēlēties arī vispiemērotākos līdzekļus, piemēram, virsmas gruntēšanas līdzekļus. Tos nav nepieciešams aptaustīt vai izpētīt, bet gan rūpīgi salīdzināt visus parametrus, atbilstoši pielietojumam, sastāvam un īpašībām, ko visērtāk var izdarīt mājās pie datora.

pixabay.com

3. Parūpējies par siltu un viegli kopjamu grīdas segumu

Tev patīk ērti iekārtoties uz sēžamspilvena un lasīt vai skatīties filmas uz grīdas, bet jaunajā mājoklī tā izskatās nepievilcīga? Vai varbūt grīda ir auksta, bet gribi staigāt ar plikām kājām? Apsver iespēju ieguldīt līdzekļus, lai atjaunotu grīdas segumu. Iespējams, daļu no izdevumiem būtu gatavs segt arī īpašuma saimnieks, ja vien to ierosināsi. Turklāt, ja satraucies par to, kā visus materiālus nogādāt līdz dzīvoklim, iegādājoties visu vajadzīgo interneta vidē, ērti vari saņemt preču piegādi līdz pat dzīvokļa durvīm. Pašu spēkiem var ieklāt ne tikai paklāju un linoleju, bet, mazliet sagatavojoties, arī lamināta un citus grīdas segumus. Atliek izvērtēt savas vēlmes un prasmes, lai izvēlētos labāko risinājumu.

4. Pabeidz saimnieku iesāktos darbus

Mājokļa remonts un iekārtošana nereti mēdz ieilgt, nogurdināt un pēdējie darbi palikt novārtā. Ja paši tos neesam paveikuši, tie ar laiku mums var šķist nesvarīgi, taču citu radītā mājoklī šādi sīkumi var traucēt. Paveic tos pats un iegūsi ne tikai sakārtotāku vidi, bet arī padari telpu personīgāku un radi sajūtu, ka tās ir tavas mājas. Pieliec grīdas līstes, kupolu lampai vai aizkaru stangu, kas noslēpta pieliekamajā, atrodi labāko vietu spogulim, kas stāv atstutēts pret sienu, vai iegādājies mazas, bet praktiskas mēbeles kārtības uzturēšanai, piemēram, apavu plauktu. Turklāt visu vajadzīgo ātri un ērti var sarūpēt, veicot pirkumu interneta veikalā. Līdzīgi kā iegādājoties elektrotehniku, arī interjera priekšmetus un būvmateriālus var ātri un vienkārši atlasīt pēc to krāsas, izmēriem, materiāla, funkcijas un citiem tehniskajiem parametriem.

5. Novērs radušos defektus

Pat jaunās un skaistās telpās mēdz būt dažādi lielāki un mazāki defekti, kas nenovēršami rodas tajās dzīvojot. Lai iegūtu sakārtotas un rūpīgas mājvietas sajūtu, apzini lietas, ko būtu nepieciešams atjaunot. Saskrāpēta siena, nošļakstīti griesti, sabojāta tapete vai grīdas krāsa, to visu ir iespējams novērst arī bez lieliem un apjomīgiem remonta darbiem. Izveido sarakstu, vienojies ar saimniekiem, velti mazliet pūļu un izbaudi gandarījumu, ko rada skaists rezultāts.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija