Dekoratori nosauc 4 galvenās šo Ziemassvētku tendences

Dzīvo gudri! 1.novembris 2019
 
Toms Norde
Baiba Puriņa
 
Lai gan sācies tikai novembris un mums vēl jānosvin Mārtiņdiena un valsts svētki, jau oktobrī mūs pārsteidza pirmais sniegs un lielveikalā "Stockman" tika atklāts Ziemassvētku tirdziņš, kurā vides dekoratore un grāmatas "Svinam" autore Baiba Prindule-Rence atklāja 4 šī gada Ziemassvētku galvenās dekorēšanas tendences.
Lai gan dekoratore norāda, ka Ziemassvētku egļu rotāšanas tradīcijas katrā ģimenē ir svarīgas un tās jāievēro, tie, kuri vēlas sekot modes tendencēm, šogad var izvēlēties dekorēt egli pēc vienas no četrām galvenajām šīs sezonas tendencēm.

Toms Norde

1. Mēnesnīcas un zvaigžņu gaisma

Šogad aktuāli ir pasteļtoņi, jo īpaši pūderrozā krāsa. Egles pušķošanai izvēlieties vienu krāsu gammu un, lai panāktu mirdzuma efektu, noteiki rotājumos jāiekļauj egļu mantiņas ar zelta vai sudraba spīdumu. Ieteicams, lai mantiņas būtu neierastas formas un faktūras, taču Baibas personiskais ieteikums ir neizmantot vairāk par trim dažādām formām.

Toms Norde

Zvaigžņu mirdzumu eglei noteikti piešķirs arī lampiņu virtenes. Dekoratore iesaka tās izvietot tuvāk egļu stumbram, lai radītu mirdzuma efektu un lampiņu vadi nebūtu tik uzkrītoši redzami uz egļu zariem.

Toms Norde

2. Dabīgie materiāli - meža veltes

Otra tendence ir dabīgie materiāli, kas egles rotai piešķirs autentiskuma un tradīciju auru. Baiba iesaka izvēlēties mantiņas no dabiskiem materiāliem, piemēram koka, ar rupju faktūru un piezemētu krāsu gammu.

Toms Norde

Noteiki šādā eglē iederēsies dažādas egļu mantiņas ar meža zvēru tematiku. Dekoratore iesaka krāsu un faktūru ziņā nepārspīlēt ar dažādību un izvēlēties, piemēram, trīs krāsas, ņemot vērā pašas egles krāsu.

Toms Norde

3. Getsbija krāšņums

Frānsisa Skota Ficdžeralda radītais varonis Getsbijs rīkoja krāšņākās ballītes, kurās netrūka nedz šampanieša, nedz krāšņu tērpu un dekoru. Tā arī jārotā šajā stilā ieturētā egle. Galvenās krāsas būs zelta ar melnu. Svarīgākais, lai egle izskatās grezni. Baiba iesaka mantiņas izvietot ļoti tuvu vienu otrai un būtībā "noklāt" ar tām egli.

Toms Norde

Dekoratore norāda, ka šādai eglei var veidot lampiņu virtenes, savijot kopā divas atšķirīgu izmēru lampiņu virtenes, lai lampiņas būtu tuvu vienai otrai blakus un radītu spožāku mirdzuma efektu.

Toms Norde

4. Klasiskie amerikāņu Ziemassvētki

Šī trendence ietver klasisko Ziemassvētku krāsu un mantiņu pārpilnību gammu, ko esam raduši redzēt amerikāņu filmās. Šeit galvenās ir zaļā, sarkanā un baltā krāsas. Baiba arī norāda, ka šis, viņasprāt, ir vienīgais stils, kas pieļauj krāsaino lampiņu virtenes.

Toms Norde

Šādā stilā rotātām eglēm par skādi nenāks arī neparastāku formu mantiņas, piemērma, "pop-up" stilā - mašīnas, dažadas mājas, rokassomiņas utt.

Toms Norde

Un vēl...

Baiba iesaka egļu rotāšanu padarīt personiskāku, tās izrotājot, piemēram, ar bildītēm vai pašu rakstītiem novēlējumiem. Tāpat šogad ļoti modē ir dažādi kaltētie un ar krāsu appūstie augi - smilgas, plīvurpuķes, eikalipts.

Toms Norde

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija