Ko vēl iesākt ar tēju: 11 pārsteidzošas tējas īpašības

Dzīvo gudri! 4.novembris 2019
 
Baiba Puriņa
 

2 / 2

pixabay

6. Gatavošanā

Melnā tēja būs lieliska marināde gaļai, lai to padarītu mīkstāku. Iezied gaļu ar garšvielām un uz nakti liec to mērcēties tējā. Tēja padarīs gaļu mīkstu un maigu, turklāt piešķirs tai patīkamu garšu.

7. Cepumiem

Zaļās tējas lapas vari izmantot cepumu cepšanā, tās saberžot pulverī un pievienojot cepumu mīklai. Zaļā tēja piešķirs cepumiem patīkamu garšu, taču jābūt uzmanīgam ar daudzumu, jo zaļā tēja jāpievieno pavisam nedaudz.

pixabay

8. Dārza darbos

Pievieno stipru tēju kompostam un tā palīdzēs paātrināt labvēlīgo baktēriju augšanu. Tad kompostu vari izmantot mēslošanai.

Ar lietotām tējas lapām apkaisi rožu krūmus un tad tos apber ar mulču un pievieno nedaudz ūdens. Tējā esošās vielas palīdzēs augiem.

pixabay

9. Gleznošanā

Tēja atstāj brūnas krāsas traipus, tāpēc to var izmantot gleznošanā (līdzīgi ir arī ar kafiju). Daudzi mākslinieki ir radījuši šedevrus gleznojot ar tēju, vai to sajaucot ar nedaudz tintes. Eksperimentē ar tējas stiprumu un iegūsi dažādus toņus.

10. Spilveniem

Izkaltē tējas lapas un, kad tās ir pietiekamā daudzumā, ievieto tās spilvendrānā, aizšujot tā galu. Šāds spilvens būs ļoti mīksts un daži tam pat piedēvē terapeitiskas īpašības. Turklāt tam būs patīkams aromāts.

pixabay

11. Zīlēšanai tējas biezumos

Šī, protams, ir ļoti diskutabla tējas īpašība, taču jau izsenis tējas biezumos cilvēki mēdz meklēt zīmes, lai paredzētu savu nākotni. Piemēram, ja tējas biezumi atgādina ābola formu, tad tas norādot uz panākumiem.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija