8 neparasti vīna izmantošanas veidi, par kuriem, iespējams, nenojauti

Dzīvo gudri! 25.novembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Nav noslēpums, ka vīns laiku laikos bijis lielā cieņā. Arī mūsdienās tam ir piešķirts izsmalcināta dzēriena statuss. Bet vai zināji, ka vīns spēj ko vairāk? Piemēram, ne tikai radīt, bet arī iztīrīt traipus, iznīcināt baktērijas un no tā pudelēm iespējams radīt jaunas lietas.

1. Ādas atjaunošanai

Sarūgušas vīnogas, kas, protams, ir galvenais vīna indigridients, ir lielisks līdzeklis cīņā pret krunciņām, saules sliktās ietekmes uz ādu un tās atjauno kalogēnu.

Nākamreiz pievieno glāzi sarkanvīna vannas ūdenim vai vienkārši ar vīnu nomazgā seju. Vīns arī mīkstinās sejas ādu.

2. Mēslojumam

Vīns nav iecienīts tikai cilvēku vidū, tas patīk arī augiem. Ņem talkā Malbec vai Merlot šķirnes vīnus un komposta tvertni. Sarkanvīns aktivizēs kompostā esošās baktērijas, kas to pārvērš efektīvā mēslojumā.

pixabay

3. Paradoksāli - sarkanvīns rada traipus, baltais - tos iztīra

Šķiet, ka nav nekas sliktāks par izlijušu vīnu uz gaiša paklāja. Taču izrādās, ka šādu situāciju iespējams vērst par labu arī ar vīnu - baltvīns ir labs līdzeklis cīņā pret sarkanvīna traipiem, jo baltvīns absorbē sarkanvīna krāsu jau pēc dažām minūtēm un spēj pilnībā iztīrīt sarkano traipu.

pixabay

4. Augļu un dārzeņu mazgāšanai

Saskaņā ar ASV universitātē veiktu pētījumu, baltvīnā esošais alkohols spēj izncināt nepatīkamas ēdienā esošās baktērijas, kā salmonellas un e.ecoli. Skalo produktus vīnā nevis ūdenī.

Turlkat baltvīns ir arī lielisks dezinfekcijas līdzeklis virtuvē. Baltvīns arī spēj iztīrīt taukainus un eļļainus traipus, kas radušies, piemēram, garāžā.

Reuters / Scanpix /LETA

5. Garo zābaku fiksēšanai

Tukšas un tīras vīna pudeles lieliski palīdzēs garo zābaku fiksēšanai. Ievieto tīro vīna pudeli zābaka stulmā, lai tajos neveidotos ieloces.

pixabay

6. Pagatavo vīna etiķi

Vīns ilgākā laika periodā pārvēršas etiķī. Atstāj atvērtu vīna pudeli vairākas nedēļas nostāvēties. Rezultātā tiksi pie mājās radīta etiķa, ko pievienot ēdieniem.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pixabay

7. Veselīgai gaļas marinādei

Mērenās devās vīns ir veselīgs, taču izrādās, ka tas spēj arī padarīt veselīgāku gaļu. Vismaz 6 stundas vīnā marinējot steiku vai cūkgaļu, samazinās kancerogēno vielu rašanās gaļas cepšanas vai grillēšanas laikā.

pixabay

8. Vīna pudeļu lampas un svečturi

No vīna pudelēm iespējams radīt skaistas un interesantas lampas. Lampas pavisam vienkārši var veidot, ietojot tīrās pudelēs vadu un spuldzi. Pudelei var pievienot lampas abažūru.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tāpat izlietotu vīna pudeli iespējams pārvērst simpātiskā svečturī. Atliek vien iespraust tukšā un izskalotā vīna pudelē sveci.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avoti:

Mentalfloss.com

How To Turn a Wine Bottle Into A Lamp

Candles Bottle Prop

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija