5 praktiski veidi, kā vēl izmantot tomātu kečupu

Dzīvo gudri! 20.novembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Tomātu kečups ir ne tikai lieliska piedeva ēdieniem, bet izrādās, ka arī spēcīgs tīrīšanas līdzeklis. Atklājām, ka ar kečupu var...

1. ...spodrināt vara un sudraba lietas

Tomātu kečups ir pārsteidzoši efektīvs tīrīšanas līdzeklis, jo kečupā ir etiķskābe (aptuveni 4%, jo tā receptē iekļauts etiķis). Tā viskozitāte palīdz uzspodrināt misiņu, varu un sudrablietas. Turklāt kečups ir salīdzinoši lēts, efektīvs un videi draudzīgs.

Ekrānuzņēmums no YouTube/London Drugs

Ielej kečupu nelielā trauciņā un iemērc tajā nepieciešamās sudrablietas. Ja priekšmetam ir detalizēta struktūra (piemēram, gredzeniem), izmanto lietotu zobu birsti, lai nospodrinātu visas vietas. Tad sudrablietu noskalo ūdenī un noslauki dvielī.

Ekrānuzņēmums no YouTube/London Drugs

Ekrānuzņēmums no YouTube/London Drugs

Ekrānuzņēmums no YouTube/London Drugs

2. ...piešķirt spīdumu automašīnai

Ar kečupa palīdzību var likvidēt traipus no automašīnas virsmas. Izrādās, kā kečups spēj to virsmām piešķirt spīdumu un, ņemot vērā iepriekš minēto par sudrablietām, nav brīnums, ka tas padarīs spožus, piemēram, arī mašīnas riteņu diskus.

Ekrānuzņēmums no YouTube/sithlordsoup

Ekrānuzņēmums no YouTube/sithlordsoup

3. ...mazināt bērnu nobrāzumu un sasitumu sāpes

Restorānos pieejamos mazos kečupu iepakojumus sasaldē un glabā saldētavā. Kad nepieciešams, sasaldēto paciņu pieliec pie sasituma vai nobrāzumu un tas palīdzēs mazināt sāpes.

4. ...izņemt zaļu nokrāsu no blondiem matiem

Blondu matu īpašnieces, kurām patīk peldēties baseinos, zina, ka ūdens ar hloru var piešķirt matiem zaļganu nokrāsu. Lai no tā izvairītos, frizieri iesaka izmantot kečupu. Frizieris Čārlzs Vortingtons iesaka: "Blondi mati, kas kļuvuši zaļgani no hlorēta vai sālsūdens, jāizmazgā ar šampūnu, tad tie jāiesmērē ar tomātu kečupu un piecas minūtes tā jāpatur." Kečups darbojas arī kā lielisks kondicionieris, atjaunojot matu dabiskās eļļas.

pixabay

5. ...radīt mākslīgo asiņu efektu

Kečupu var izmantot, lai Halovīnā vai kādā citā pārģērbšanās ballītē savu tēlu paspilgtinātu ar mākslīgajām asinīm. Kečups noteikti ir daudz lētāks par veikalā nopērkamām mākslīgajām asinīm un tas neatstās neizmazgājamus traipus.

Avoti:

Lifehacker

Sudrablietu tīrīšana ar kečupu

Mašīnas tīrīšana ar kečupu

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija