8 idejas Adventes vainagiem no materiāliem, par kuriem varbūt pat neiedomājies

Dzīvo gudri! 26.novembris 2019
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Baiba Puriņa
 
Šīs nedēļas beigās degsim jau pirmo sveci Adventes vainagā, lai sāktu skaisto Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Ja ierastie skuju vainagi ir jau apnikuši, drosmīgākajiem piedāvājam radošas idejas neparastu vainagu radīšanai. Iedvesmojies!

1. Plastmasas pudeles kā svečturi

Noteikti neierasti izskatīsies vainags, kurā svečturu vietā tiks izmantotas nokrāsotas 0,5 litru plastmasas pudeles. Turklāt šāds vainags būs arī savā ziņā videi draudzīgs, jo plastmasas pudeles tiks otrreizēji izmantotas.

Nopūt vai nokrāso pudeles sev vēlamā krāsā un atzīmē uz tām ciparus no 1 līdz 4. Pudelēm vari piekārt arī rotājumus, tā paspilgtinot vainaga izskatu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. "Otrās elpas" vainags

Šāds Adventes vainags lieliski iederēsies vides drauga vai liela limonāžu cienītāja mājoklī, tādejādi dodot otru iespēju plastmasas pudelēm.

Šoreiz būs nepieciešamas zaļas nokrāsas 1,5 litru pudeles un sarkani pudeļu korķi. Atdali pudeļu apakšas un ar uguns palīdzību nokausē maliņas, lai tās nebūtu asas. Tad ar līmi salīmē apakšas apļa formā divās kārtās. Beigās pielīmē sarkanos korķus akcentam.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. Papīra vēdeklīšu vainags

Uzreiz jāpiezīmē, ka šāds vainags būs uguns nedrošs.

Sagriez zaļu papīru garenos taisnstūros, kurus saloki "ermoņikas" veidā (pa šaurai strēmelei loki papīru uz vienu un tad uz otru pusi). Izveidotās "ermoņikas" pielīmē kartona apļa pamatnei. No sarkana papīra izgriez banti, kuru piestiprini vainagam. Tad "atdzīvini" vainagu ar pērlēm.

Ekrānuzņēmums no YouTube

4. Adventes vainags mūzikas cienītājiem

Mūsdienās mūzikas diski tiek uzskatīti jau par relikviju un, iespējams, tieši tāpēc daudzi šodien vairs nezina, kur īsti tos likt. Mums ir risinājums - izgatavo no tiem dažādus dekorus, jo diskiem piemīt lieliskā īpašība "spēlēties" ar gaismu.

Šādus diskus vari izmantot arī Adventes vainaga izgatavošanā. Ar līmi sastiprini savā starpā diskus apļa formā. Diskus līmē vairākās kārtās. Tad pievieno vainagam sarkanu lentu.

Ja nevēlies šo vainagu izmantot Adventes sveču dedzināšanai, pievieno tam lampiņas ar baterijām un piekar šo dekoru pie mājas durvīm.

Ekrānuzņēmums no YouTube

5. Vecmāmiņas servīzes "vainags"

Vecmāmiņas vecā servīze noteikti ir ļoti saudzējama vērtība, taču mūsdienās, būsim atklāti, diezin vai šo servīzi kādreiz arī praktiski izmanto. Lai tā neklātu tikai putekļus, izmanto to Adventes vainaga radīšanai.

Ņem talkā dažādus rotājumus Ziemassvētku noskaņās un liec tos uz tasītēm. Krūzītēs ievieto Adventes sveces. Šādas tasītes vari rotāt gan ar dažādiem meža labumiem, gan izmantot pērles un Ziemassvētku figūriņas, turklāt tasītes vari izkārtot, kā vien sirds vēlas. Ļauj tikai iztēlei vaļu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

6. Praktiskais "vainags"

Aizņemtiem cilvēkiem un minimālisma piekritējiem noderēs šis praktiskais risinājums. Atliek vien iegādāties 4 lielas sveces un stikla traukus (kurus vēlāk var izmantot gan kā vāzes, gan kā svečtures utt.). Trauku pamatnē ieber nedaudz smiltis un ievieto sveces. Sveces vari iezīmēt ar cipariem, lai zinātu, kura Advente tiek atzīmēta. Ap stikla traukiem vari apsiet lentītes vai citus elementus, lai padarītu svečturus atbilstošākus gaidāmajiem svētkiem.

Ekrānuzņēmums no YouTube

7. Trauslā glāžu "vainaga" šarms

Neparastu vainagu vari radīt ari no stikla glāzēm. Apgriez tās otrādi, apakšā novietojot, piemēram, Ziemassvētku egļu mantiņas. Glāzes vari apsiet ar lentām, vai noklāt ar spīdumiem. Uz kāta pamatnes novieto sveces. Ātri, vienkārši, bet radoši un efektīvi.

Ekrānuzņēmums no YouTube

8. Slinkais "vainags"

Atliek vien novietot četras dažāda izmēra sveces uz šķīvja ar kājiņu, sveču pamatnē novietot kādu dekoru un Adventes vainags būs gatavs. Turklāt tas izskatīsies patiesi eleganti un radīs svētku noskaņu. Šādu vainagi vari pat novietot galda vidū un izmantot kā galda dekoru svētku maltītes laikā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija