Noteikti mandarīnu ierasts mizot vienkārši nolobot tā mizu pa gabaliem, vai, veiksmīgākā gadījumā, vienā garā strēmelē. Taču izrādās, ka ir vēl daudz neparastu veidu, kā tos notīrīt, lai ērtāks būtu arī ēšanas process.
Lūk, trīs ļoti neparasti veidi, kā mizot mandarīnus! Izmēģini!
1
Mandarīna "zvārgulīši"
Ar nagu atdali nelielu mizas laukumu mandarīna virspusē pie zieda čemura. Nolobi atlikušo mandarīna mizu, saglabājot iepriekš atdalīto mizas gabalu.
Kad atlikusī miza nolobīta, apgriez mandarīnu otrādi, lai atstātais mizas laukumiņš būtu novietots pret galdu. Šādi novieto mandarīnu uz virsmas un ar pirkstiem atdali daiviņas, tās nenoplēšot no mizas. Jāizveidojas kaut kam līdzīgam uzplaukušam ziedam.
SVARĪGI: atdalot daiviņas, nenoplēs to vidū esošo mizas mīkstumu.
Kad visas daiviņas smuki atdalītas, satver mandarīnu aiz mizas mīkstuma un pacel gaisā. Daiviņām jānolokās gar atstātās mizas malu un tās būs ļoti viegli paņemt ar pirkstiem.
2
Mandarīna "virtene"
Vispirms noņem mizas gabalu aptuveni 1,5 centimetru diametrā no mandarīna virspuses, kur atrodas ziedu čemurs. Līdzīgu mizas gabalu atdali arī mandarīna apakšā. Rezultātā ap mandarīna vidu jāpaliek tādam kā mizas "gredzenam".
Kad mizas gabali augļa augšadaļā un apakšdaļā atdalīti, vienā pusē pārplēs atlikušo mizas "gredzenu", izmantotojot mandarīna daiviņu "vīli". Tad izklāj mizu ar daiviņām uz galda un ar pirkstiem rūpīgi atdali katru daiviņu.
Rezultātā pavisam viegli ar pirsktiem ņem uz mizas strēmeles esošās daiviņas.
3
Mandarīna "pulkstenis"
Līdzīgi kā iepriekšējā mizošanas variantā, notīri divus nelielus mizas gabaliņus, taču šoreiz to dari mandarīna sānos. Tagad mizas "gredzenam" jāšķērso mandarīns caur tā zieda čemuru.
Kad sānu mizas gabaliņi atdalīti, mandarīna apakšā pārdali mizu un notīri to sānos no mandarīna malām, mizas strēmeles atstājot pievienotas mandarīnam.
Atstātās mizas strēmeles izmanto kā "pulksteņa siksniņas" un apliec ap roku. Ar pirkstiem pieturi mizu delnas apakšā. Tagad vari vienkārši nokost mandarīna gabalus un baudīt sulīgo augli.
Komentē