6 pārsteidzoši fakti par šampanieša ietekmi uz veselību

Dzīvo gudri! 31.decembris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Rīt pusnaktī šausies šamapaniešu korķi, lai dzirkstoši ievadītu Jauno gadu. Taču izrādās, ka šampanietis, ja to dzeram ar mēru un kārtīgi izbaudām, var pat būt tīri ieteicams, raugoties no veselības perspektīvas. Un kā nu ne - tas taču arī ir radīts no vīnogām, kas, kā zināms, ir bagātīgs antioksidantu avots.

1. Uzlabo sirds veselību

Pārsteidzoši, taču izrādās, ka šampanietis var labvēlīgi ietekmēt mūsu sirds veselību. Tā kā tas ir radīts no sarkanajām un baltajām vīnogām, tajā ir tie paši antioksidanti, kas novērš asinsšūnu bojājumus, samazina holesterīnu un novērš trombus asinsvados. Tas viss mazina sirds slimību risku. Taču jau atkal - šī labvēlīgā ietekme būs tikai tad, ja šampanietis tiks dzerts ar mēru.

pixabay

2. Uzlabo atmiņu

Kolumbijas Universitātes pētnieki atklājuši, ka šampanietī ir proteīni, kas palīdz mūsu atmiņai. Ja nedēļā izdzerot trīs glzes šampanieša, tas palīdzot uzlabot atmiņu.

pixabay

3. Uzlabo noskaņojumu

Nav noslēpums, ka šampanietis (tāpat, kā vairums alkoholisko dzērienu) uzlabo mūsu noskaņojumu. Šampanieša spēja uzlabot omu slēpjas faktā, ka tajā ir daudz magnēzija, kālija un cinka.

pixabay

4. Uzlabo figūru (tajā ir salīdzinoši maz kaloriju)

Šampanietī ir tikai 80 kalorijas (salīdzinājumam - sarkanajā un baltajā vīnā to ir vismaz 120). Tā kā šampanieša glāzēm ir mazāks tilpums nekā citu dzērienu glāzēm, tad šis dzēriens būs daudz veselīgāka izvēle, ja vien, protams, netiek izdzerta vesela tā pudele.

5. Mazina diabēta risku

2009. gadā Kanādā veikts pētījums atklājis, ka visi vīni, ieskaitot dzirkstošos, spēj mazināt par 13% risku saslimt ar diabētu.

pixabay

6. Mazina demences risku

Glāze šampanieša palīdz novērst demences risku. Pētnieki no Pitsburgas atklājuši, ka demences risks samazinājās uz pusi tiem, kuri mērenos daudzumos lieto šo dzērienu.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija