Trīs mazi remontdarbi, ar kuriem sākt jaunu gadu

Dzīvo gudri! 14.janvāris 2020
 
pixabay
Labas Jaungada apņemšanās ne vienmēr prasa gadu no jūsu dzīves. Lai mājoklī atrastos vieta jauniem enerģiju strāvojumiem un patiešām lielām idejām, sāciet gadu ar maziem, vienmēr atliktiem remontdarbiem un sakārtojiet savu dzīves telpu! Nomainīt spuldzīti vai pielikt gleznu ir vienkāršs darbiņš, taču nevajag nobīties arī no mazliet sarežģītākiem uzdevumiem. Dažādus remontdarbu pakalpojumus sniedz gan profesionāli meistari, gan specializētie veikali, bet gandarījums noteikti būs daudz lielāks, paveicot darbu paša rokām.

1. Saskrūvējiet mēbeles!

Apnicis atsist kājas īkšķi pret kaktā ieslieto kasti, kurā iepakots nesaliktais plaukts? Nav bijis iedvesmas pieskrūvēt jauno, glīto aizkaru stangu? Vairumam no mums šie darbi ir pa spēkam, galvenais ir uzdevumam piemēroti darba instrumenti, stabilas saliekamās kāpnes, nedaudz pacietības un, kā mēdz jokot - ja visu esat izmēģinājuši, bet nekas nesanāk, izlasiet instrukciju.

pixabay

"Mūsdienās pieejamais instrumentu klāsts ir milzīgs. Pietiks ar vienu labu, daudzfunkcionālu urbjmašīnu, kurai atliek vien nomainīt uzgali, lai paveiktu teju visus darbus. Urbjmašīnas ir pieejamas komplektā ar dažādiem uzgaļiem, bet var iegādāties arī uzgaļu komplektus atsevišķi - gan urbjus, gan skrūvgriežus. Ja esat tradīciju piekritēji, protams, arī dažādi rokas instrumenti ir gana labs rīks vienkāršākiem montāžas darbiem, tikai vajadzēs mazliet vairāk spēka un pacietības," stāsta "Kesko Senukai Latvia" iepirkumu direktors Ainārs Zvirbulis, piebilstot - iegādātie instrumenti noderēs arī tad, ja jānomaina atslēga, durvju rokturis, jāpieliek lustra vai glezna, jāpievelk vaļīgas skrūves utt.

2. Nomainiet pilošo ūdens krānu!

Iespējams, kaķis ir sajūsmā par draiskajām pilītēm, kuras tvarstīt vannā vai izlietnē, bet diez vai namamāte būs vienisprātis. Lai jaunā gada ritmu neizjauktu vienmuļa ūdens pilēšana, ir laiks nomainīt vainīgo ūdens krānu. Šis gan nebūs tik viegls darbiņš kā izurbt sienā caurumu, tomēr, rūpīgi aplūkojot, kā pievienots vecais ūdens krāns, bez pārliekas piepūles un ar rūpību to paveikt izdosies pat iesācējiem.

pixabay

"Te būtu jāpievērš uzmanība labām, pareizi uzstādītām blīvēm un noteikti jābruņojas ar pacietību. Toties paši jaucējkrāni mūsdienās pieejami teju katrai dzīves situācijai - vannasistabas, virtuves un saimniecības telpām, izlietnei, vannai un dušai, sienā iemontējami un aprīkoti ar izvelkamu pagarinājumu. Profesionāls santehniķis noteikti varētu pamatot, kāds ūdens krāns un kāpēc ir vislabāk piemērots katrai konkrētajai situācijai, taču savu funkciju nodrošinās jebkurš. Atliek vien izvēlēties acij tīkamāko dizainu, atbilstošu izmēru un ķerties pie darba!" iesaka Ainārs Zvirbulis.

3. Saposiet apskādēto sienu!

Nereti dzīvokļa sienas ir tas interjera elements, kurš visātrāk iedzīvojas estētiska rakstura problēmās. Tapetes ar laiku nobružājas, krāsojums izbalo, pārvietojot mēbeles, parādās neglīti pleķi, un katrs četrkājaiņu īpašnieks zina - ja mīlulis nolēmis skrāpēt tapetes, cīņa ir bezcerīga. Labā ziņa - sienu var itin vienkārši atjaunot!

pixabay

"Visvienkāršāk to izdarīt, ja saimniecībā saglabājies lieks tapešu rullis, ko atliek vien uzlīmēt cietušajai vietai. Taču ne vienmēr postījumi ir tik viegli noslēpjami. Ja gribas lielākas pārmaiņas vai siena ir kārtīgi cietusi, nāksies noņemt vecās tapetes, špaktelēt, pulēt un tad lemt par labu krāsai vai tapetēm. Fototapetes, krāsojamās, stikla šķiedras, vinila, papīra, akrila, ekoloģiskās, dabīgo šķiedru.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija