8 pārsteidzošas idejas, ko vēl var izdarīt ar matu fēnu

Dzīvo gudri! 24.janvāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Matu fēns būtībā ir ļoti noderīgs un parocīgs "instruments" mūsu mājas dzīvē. Ko tik nevar paveikt ar siltā gaisa plūsmu. Lūk, dažas radošas un neparastas idejas, kā vēl mājās izmantot matu fēnu.

1. Nesāpīgākai plākstera noņemšanai

Plākstera noņemšana dažreiz var sagādāt ļoti nepatīkamas sajūtas, īpaši bērniem. Tāpēc pirms noņem plāksteri, pasildi to nedaudz zem siltā matu fēna gaisa, lai pakustu tā līme un plāksteri būtu iespējams noņemt bez sāpēm.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Troom Troom

2.Uzlīmju noņemšanai

Lai vieglāk noņemtu uzlīmes, piemēram, no ledusskapja virsmas vai burtnīcu vākiem, vispirms tās appūt ar siltu gaisu un šim nolūkam lieliski palīdzēs fēns. Siltais gaiss izkausēs līmi un uzlīmi būs iespējams noņemt bez grūtībām vai redzamām tās paliekām.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Troom Troom

3. Nagu lakas žūšanai

Ikviena sieviete zina, ka nagu lakošana ir laikietilpīgs un arī nedaudz nervozs pasākums, jo uzmanīgi jānogaida, lai nožūtu laka un manikīrs netiktu sabojāts, kaut kur nejauši pieskaroties. Lai gan mūsdienās ir daudz ātri žūstošo nagu laku veidi, procesu iespējams paātrināt ar matu fēna palīdzību. Vienkārši pūt silto gaisu uz tikko nolakotajiem nagiem un nagu laka sacietēs daudz ātrāk.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Troom Troom

4. Apģērba "gludināšanai"

Gludināšana parasti nav visai iecienīts process, tāpēc, lai to atvieglotu, izmanto ūdeni un fēnu. Ielej ūdeni pudelē ar smidzinātāju un ar to apsmidzini nelīdzenās vietas uz apģērba. Tad ar fēnu žāvē konkrētās vietas, tās nedaudz "piegludinot" ar rokām.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Troom Troom

5. Sasildi guļvietu

Ir cilvēki, kuriem arī zem vairākām segām salst. Un, kuram gan vispār patīk iekāpt vēsā gultā? Varbūt tikai retajam. Pirms dodies pie miera, sasildi savu guļvietu ar fēna silto gaisu, lai uzreiz varētu ierausties "siltā migā".

pixabay

6. Palīdzēs noņemt bērnu zīmējumus no virsmām

Lai vieglāk būtu notīrīt bērnu zīmējumus vai traipus uz mēbelēm, ko radījuši zīmuļi, vispirms netīro virsmu appūt ar siltu gaisu. Tas liks grafītam pakust un tad pavisam vienkārši būs ar lupatiņu to notīrīt no virsmas.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Troom Troom

7. Radi burbuļu pūšamo mašīnu

Iepriecini bērnus ar fēna "burbuļu mašīnu". Viss kas nepieciešams ir fēns, ziepjūdens un riņķis caur kuru pūst burbuļus. Noderēs jau veikalā nopērkamie burbuļi.

Tad tikai atliek pielikt riņķi pie fēna gala un pūst vēso gaisu. Lai istaba piepildās ar burbuļiem savam un bērnu priekam.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Troom Troom

8. Radi oriģinālu sveci

Ņem talkā fēnu, lai radītu neparastu ornamentu svecei. Tev būs nepieciešama papīra salvete, svece un fēns. Vispirms atdali papīra salvetes kārtu ar zīmējumu un ietin tajā sveci.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Troom Troom

Tad aptīto sveci kārtīgi appūt ar fēna silto gaisu. Kūstot vaskam zem salvetes, tas salips ar aptīto kārtu. Vaskam atkal sacietējot, salvete būs pārvērtusies par sveces ornamentu.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Troom Troom

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija