No kādiem produktiem jāizvairās 20, 30, 40, 50 un 60+ gados

Dzīvo gudri! 2.februāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Lielākais mīts, kam tic vairums cilvēku ir tāds, ka pastāv tāds “ideālais uztura plāns”, taču tā nav. Nav divu vienādu cilvēku ķermeņu un, kas der vienam, neder otram. Taču ir produkti, no kuriem jāizvairās noteiktā vecuma posmā, lai parūpētos par savu veselību.

Portāls "Brightside" apkopojis, kādus produktus ieteicams iekļaut uzturā katrā mūža desmitgadē un, no kuriem labāk izvairīties.

20 gados

Cilvēkiem savā otrajā desmitgadē jāiemācās pārvērst ātrās uzkodas par veselīgām maltītēm. Tas nozīmē, ka kartupeļu čipši jāiemaina pret popkornu vai saldajiem kartupeļiem, piena šokolāde pret melno šokolādi, saldējums pret jogurtu un vistu nageti pret paša gatavotu vistu. Šajā vecumā iekļauj uzturā ēdienus, kas bagāti ar omega 3 taukskābēm un follijskābi, piemērmam, lapu salātus, maizi, makaronus, valriekstus, lasi un čia sēklas.

pixabay

30 gados

Lai vieglāk ķermenim būtu tikt galā ar pārmaiņām, kas parasti raksturīgas šim vecumam, ēdienkartē vairāk ietver ēdienus, kas palīdz augt muskuļiem un padara stiprākus kaulus. Ēd proteīniem bagātus ēdienus, piemēram, olas, sēklas, riekstus, sojas produktus, vistu un kvinoju. Piens un jogurts šajā vecumā būs ļoti vitāli tavu kaulu stiprumam.

pixabay

40 gados

Lai līdzsvarotu cukura līmeni asinīs un uzlabotu metabolismu, iekļauj savā ēdienkartē šķiedrvielas. Brokoļi, pilngraudu produkti un kartupeļi ar visu mizu būs labākais to avots. Izvairies no ātrajām uzkodām, taču palutini sevi ar dārzeņu burgeri vai pagatavo veselīgu burgera versiju mājās. Vēl ieteicams ēst ir mājās gatavotas veselīgas svietmaizes, piena produktus ar zemu tauku saturu, ļoti daudz augļu un dārzeņu.

pixabay

50 gados

Ar gadiem mūsu metabolisms palēlinās, tāpēc jāēd produkti, kurus mūsu organismam ir vieglāk pārstrādāt. Kad sasniedz 50 gadu vecumu, ieteicams nomainīt parasto pienu pret mandeļu pienu. Lai mazinātu novecošanas pazīmes, ēd avokado, brokoļus, mellenes, riekstus un spinātus. Arī āboli palīdzēs samazināt holesterīna līmeni asinīs un cīnīties pret diabētu.

pixabay

60 + gados

Šajā vecumā ir svarīgi katru dienu apēst 5 porcijas dārzeņu un 2 porcijas augļu. Uzņem produktus, kuri ir bagāti ar dzelzi, piemēram, spinātus, lēcas un pupas. Noteikti samazini sāls daudzumu savā uzturā un, pērkot dažādus produktus, pārbaudi vai tajos nav pievienots sāls. Dzer daudz ūdens un izvairies no neveselīgiem un cukurotiem ēdieniem, cik vien tas ir iespējams.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija