7 ikdienišķas lietas, ko patiesībā darām nepareizi

Dzīvo gudri! 30.janvāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Daudzas lietas ko ierasts darīt ikdienā bez īpašas piedomāšanas mēdz būt pat ļoti kaitīgas, piemēram, negatīvi ietekmējot mūsu veselību. No gaļas atsaldēšanas līdz roku žāvētāju izmantošanai publiskās tualetēs - varbūt kāds no šiem ieradumiem ir arī Tavs ikdienas sabiedrotais, tāpēc uzzini, kā to mainīt, lai uzlabotu savu ikdienu.

1. Gaļas atsaldēšana istabas temperatūrā

Līdzko gaļa atkūst (gaļas temperatūra ir 4 grādi pēc Celsija), tajā esošās baktērijas sāk vairoties.

Lai to novērstu, gaļu vislabāk atsaldēt laicīgi, to vienkārši pārvietojot no saldētavas nodalījuma leduskapja nodalījumā.

pixabay

2. Roku žāvēšana publiskās tualetēs zem žāvētāja

Žāvējot rokas zem žāvētāja gaisa, rokas tiek pakļautas baktērijām, par kurām pat nenojaut. Kad tās žāvējot berzējam vienu pret otru, gaisā tiek palaists milzīgs daudzums baktēriju. Tāpēc labāk publiskās tualetēs izvēlies rokas slaucīt ar papīra dvieli vai tualetes papīru.

pixabay

3. Antibakteriālo produktu izmantošana

Nekas nenogalina baktērijas labāk par vecajām labajām ziepēm. Labāk katru reizi mazgā rokas ar tām nekā izmanto speciālos antibakteriālos produktus, kuru sastāvā ir triklozāns - viela, ko izmanto pret mikrobiem un sēnītēm. Taču speciālisti brīdina, ka tai ir daudz negatīvu blakusefektu, jo tā ātri uzsūcas ādā un viegli nonāk asins plūsmā, skarot mūsu imūnsistēmu un pat veicinot audzēju rašanos.

pixabay

4. Dušošanos nebeigt ar aukstu ūdeni

Protams, silta duša ir daudz patīkamāka un relaksējošāka, taču vēlams to tomēr beigt ar aukstu ūdens šalti. Šādi uzlabosi savas ādas stāvokli, veicināsi asins cirkulāciju un stiprināsi imūnsistēmu.

pixabay

5. Sejas nemazgāšana pirms treniņiem

Parasti cilvēki pēc fiziskiem treniņiem nomazgā seju, kas, protams, ir saprotams - tas ir ātrākais veids, kā iegūt tūlītēju svaiguma sajūtu. Taču izrādās, ka seju der nomazgāt arī pirms treniņa. Dienas laikā mūsu poras ir aizsprostotas ar dažādiem netīrumiem un treniņa laikā mēs sejai pieskaramies ar netīrām rokām, kā arī svīstam, tā kairinot sejas ādu.

pixabay

6. Ēdiens šķīvja vidū, to sildot mikroviļņu krāsnī

Liekot sildīties mikroviļņu krāsnī ēdienu, porciju parasti izkārtojam kaudzē šķīvja vidū. Taču tādejādi sildās tikai ēdiena virsējā kārta, bet vidus paliek auksts. Tāpēc ēdienu ieteicams izkārtot aplī, kam pa vidu ir tukšums. Tādejādi vienmērīgi sasildīsies visa porcija.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Bright Side

7. Klausīties skaļu mūziku austiņās

Klausoties ļoti skaļu mūziku, izmantojot austiņas, iespējams veicināt nopietnas dzirdes problēmas vai pat tās zaudēšanu. Labāk izvēlies izmantot astiņas ar skaņas izolāciju, lai nedzirdētu apkārt esošās skaņas un tādejādi mūziku austiņās klausītos klusāk.

pixabay

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija