5 produkti, kuri patiesībā nav tik neveselīgi, kā domājam

Dzīvo gudri! 28.janvāris 2020
 
F64
Viktorija Gabrjuna
 
Veselīga uztura tēma ir kļūst arvien populārāka un cilvēkiem neapnīk meklēt informāciju, kādi tad produkti ir veselīgi un kādi nav. Kliedējam mītus par vairākiem produktiem, kas patiesībā nav tik neveselīgi, kā domājam, raksta "adme.ru".

F64

Olas neiesaka lietot pārlieku daudz lielā holesterīna daudzuma dēļ. Taču pēc 10 gadu pētījumiem zinātnieki beidzot atzinuši, ka pieļāvuši kļūdu. Patiesībā ir "sliktais" un "labais" holesterīns un olas satur "labo holesterīnu". Tāpat olās ir daudz citu vērtīgu vielu.

F64

Popkorns tiek uzskatīts par neveselīgu uzkodu, taču, kā izrādās, popkornā ir vairāk antioksidantu (polifenolu) nekā augļos un dārzeņos. Polifenoli savukārt samazina sirds un asinsvadu slimību un vēža attīstības riskus. Tāpat popkorns nesatur daudz kaloriju. Taču labāk to pagatavot mājās, jo veikalā pirktā popkornā var tikt pievienotas sintētiskas vielas.

F64

Pilnpiens tiek uzskatīts par neveselīgu produktu un tā vietā cilvēki izvēlas pienu ar samazinātu tauku saturu. Taču pienā esošie tauki satur daudz nepieciešamu barības vielu. Tāpat piens samazina diabēta attīstības risku.

F64

Ne reizi vien ir dzirdēts, cik neveselīga ir kafija, taču jaunākie pētījumi atklājuši, ka kafijas lietošana uzturā samazina sirds slimību, diabēta un pat neiroloģisku slimību (piemēram, Parkinsona slimības) attīstības risku.

F64

Par picu var teikt to pašu, ko par popkornu - ja tā ir pagatavota mājās, tā nav neveselīga. Pica patiesībā ir lielisks dažādu barības vielu avots. Olbaltumvielas, ogļhidrāti (picu vēlams cept no pilngraudu miltiem) un dažādi dārzeņi.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija