Kādus produktus nedrīkst ēst vakaros

Dzīvo gudri! 5.februāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Ir produkti, kuru ēšana vakarā ne tikai veicinās liekā svara rašanos, bet arī kaitēs organisma veselībai. Portāls "Tak prosto" apkopojis produktus, kurus labāk ēst dienas pirmajā pusē.

1. Melnā šokolāde

Melno šokolādi iesaka ēst no rītiem, lai organisms saņemtu nepieciešamo antioksidantu daudzumu možam dienas iesākumam. Tas palīdz stabilizēt sirds darbību un palēlinās novecošanas procesus.

Pēc pusnakts organisms vairs nespēj pārstrādāt vairāk nekā 25 gramus šokolādes, tāpēc viss liekais pārvēršas liekajā svarā.

pixabay

2. Gaļa

Arī gaļu rekomendē ēst pirmajā dienas pusē, lai organismam būtu laiks to pārstrādāt un ķermenis saņemtu nepieciešamo dzelzs daudzumu. Tas palīdzēs labāk cīnīties ar nogurumu un uzlabos imūnsistēmu.

Vakarā gaļu gan nav vēlams ēst, jo organismam vajadzīgas vismaz 5 stundas, lai to pārstrādātu.

pixabay

3. Rieksti

Sauja riekstu brokastīs piešķirs organismam nepieciešamo Omega-3 taukskābju daudzumu, kas uzlabos asinsriti un normalizēs asinsspiedienu.

Savukārt riekstu ēšana vakaros var tieši veicināt liekā svara veidošanus.

pixabay

4. Griķi

Griķi ir ideāla pusdienu maltīte, jo, lai tos sagremotu, ķermenim ir jāizmanto papildu resursi, kas veicina svara zudumu. Taču vakarā gan griķus nav ieteicams ēst, jo šajā laikā ir palēlināta gremošanas sistēma un ķermenis nespēj tos apstrādāt.

pixabay

5. Makaroni

Makaroni ir piemēroti maltītei pirmajā dienas pusē. Šķiedrvielas, kas atrodas makaronos, palīdz attīrīt organismu no toksīniem. Tāpat makaroni palīdz mazināt diabēta attīstību.

Taču vakariem makaronos ir pārāk daudz kaloriju, kas šajā laikā nodara vairāk ļauna nekā laba.

pixabay

6. Tomāti

Tomāti ir labs variants brokastu maltītei, jo šajos dārzeņos ir pietiekami daudz organiskās skābes, kas aktivizē kuņģa darbību.

No otras puses - lielais skābes daudzums traucē ūdens un sāls izvadei no organisma, ja tomātus ēd vakarā.

pixabay

7. Kartupeļi

Kartupeļi pazemina holesterīna līmeni un nodrošina ķermenim tam nepieciešamās minerālvielas, ja tos ēd dienas pirmajā pusē.

Tomēr kartupeļus nav ieteicams ēst otrajā dienas pusē, jo tajos ir daudz kaloriju, kas nelabvēlīgi ietekmē svaru.

pixabay

Ko tad drīkst ēst vakarā?

1. Kabačus

Produkts, kas vakarā palīdz attīrīt organismu pat, ja pa dienu sanācis pārēsties, ir kabacis.

No rītiem gan kabačus nav vēlams ēst, jo no rītiem tie dehidrē ķermeni.

Lauris Vīksne/F64

2. Biezpienu

Biezpienam piemīt nomierienošas īpašības, kas labvēlīgi ietekmē mūsu gremošanas sistēmu. Savukārt, no rītiem gan biezpienu nav ieteicams ēst. Īpaši, ja esi apaukstējies, jo biezpiens veicina gļotu veidošanos.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija