6 produkti, kurus patiesībā nevajag ēst brokastīs

Dzīvo gudri! 16.februāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Kurš gan nav dzirdējis viedos vārdus, ka "brokastis ir dienas svarīgākā maltīte". Un patiesība jau vien ir, taču izrādās, ka daudzi iecienīti un pat "klasiski" brokastu ēdieni patiesībā ierindojas pie tiem, kurus no rīta nemaz nebūtu vēlams ēst, norāda portāls "Healthline". Šie ēdieni ne tikai nenodrošinās ar vajadzīgajām uzturvielām un enerģiju, bet pat kaitēs veselībai, izraisot dažādas slimības.

1. Brokastu pārslas

Daudzi uzskata, ka brokastu pārslas ir uzturvērtības ziņā labākā izvēle brokastīm. Bieži uz pārslu kastes norādīts, ka tās satur pilngraudus, vitamīnu A un dzelzi. Patiesībā pārslas ir pārstrādāts produkts, kurā ir ļoti maz pilngraudu un vērtīgu uzturvielu - tās tiek pārslām pievienotas mākslīgi. Brokastu pārslas lielākoties satur rafinētus graudus un cukurus.

pixabay

2. Pankūkas un vafeles

Pankūkas un vafeles parasti ir tradicionāla svētdienas brokastu izvēle. Taču abi šie produkti satur miltus, olas, cukuru un pienu. Lai gan šādas brokastis ir proteīniem bagātas, tajās ir daudz rafinētu miltu. Turklāt, pankūkas bieži tiek aplietas ar sīrupu vai tām pievieno ievārījumu, kas brokastu maltīti tikai papildina ar tukšajām kalorijām.

pixabay

3. Tostermaize ar margarīnu

Šī varētu šķist lieliska brokastu izvēle, jo nesatur taukus un cukurus. Taču ir divi iemesli, kāpēc šādas brokastis nenāk par labu - rafinēto miltu un transtauku dēļ. Maize ātri paaugstinās cukura līmeni asinīs, taču tam strauji mazinoties, jau drīz atkal sajutīsi izsalkumu, kas liks ēst vairāk nākamajā maltītē.

pixabay

4. Augļu sulas

Šī ir viena no sliktākajām brokastu izvēlēm. Veikalos nopērkamajās sulās ir ļoti maz dabiskās sulas, taču tajās ir daudz cukura vai augstas fruktozes kukurūzas sīrupa. Pat 100% dabīga augļu sula satur ļoti daudz cukura. Ja to dzer pārāk daudz, tā var negatīvi ietekmēt svaru un veselību. Dzerot augļus sulas, asinīs strauji paaugstinās cukura līmenis.

pixabay

5. Jogurti

Nesaldināts grieķu jogurts ar ogām ir ideāla brokastu izvēle. Taču beztauku jogurti, kuros ir cukurs, gan tāda nebūs - daudzos no tiem cukuru ir vairāk nekā saldējumā. Patiesībā tauki palīdz ilgāk saglabāt sāta sajūtu nekā ogļhidrāti. Piena produkti ar samazinātu tauku saturu labāk noderēs kā uzkoda nevis pilvērtīga maltīte.

pixabay

6. Enerģijas batoniņi

Dažādi enerģijas batoniņi var šķist ideāla izvēle brokastīm, taču parasti tie nav labāki par šokolādes batoniņiem. Tajos ir ne tikai cukuri, bet auzu pārslas (kuras parasti ir šķiedrvielām bagātas) pārstrādes procesā vairs satur tikai 1-3 gramiem šķiedrvielu, turklāt, batoniņos ir maz proteīnu. Daudzi no tiem satur cukuru, kukurūzas sīrupu un medu, kas ir ļoti liels cukura daudzums.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija