7 pārsteidzoši veidi, kā vēl izmantot majonēzi

Dzīvo gudri! 12.februāris 2020
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Baiba Puriņa
 
Majonēze- vieniem tā ir neatņemama maltītes sastāvdaļa, citiem - produkts no kura labāk izvairīties. Ir vēl trešie - vienladzīgie. Bet majonēze ir ne tikai produkts, ar ko papildināt ēdinu, bet tā noder arī citām praktiskām lietām, kas noderīgas visiem - sudrablietu spodrināšanai, eņģu eļļošanai un pat krāsas pleķu noņemšanai.

1. Metāla virsmām

"Natural Ways" atklāj, ka majonēze būs lielisks palīgs, lai metāla virsmas atbrīvotu no pleķiem un piešķirtu tām spīdumu. Uzklāj majonēzi uz luptiņas un notīri ar to metāla izlietni vai kādu citu virsmu. Ar majonēzi iespējams arī nospodrināt apsūbējušas sudrablietas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. Sausai ādai

Majonēzes sastāvdaļas, piemēram, eļļa un etiķis, neļaus veidoties sausām ādas plēksnēm, apgalvo grāmatas "Green Beauty Recipes" autore Džūlija Gabriela. Atliek vien uzklāt nedaudz majonēzes uz sausās ādas un ļaut tai 10 minūtes iesūkties. Tad majonēzi noslauka ar mitru drānu.

pixabay

3. Matiem

Majonēze ir ļoti vērtīga matiem. Tās sastāvā esošais olu dzeltenums satur lecitīnu, kas veicina matu augšanu. Etiķis nomierina galvas ādu, bet eļļa mīkstina matus, norāda Gabriela. Maigi iezied matos majonēzi, kas kādu brīdi pastāvējusi istabas temperatūrā. Pēc 30 minūtēm matus izskalo.

pixabay

4. Nagiem

Pirms lako nagus, pirkstus iemērc bļodā ar majonēzi. Paturi nagus majonēzē pāris minūtes un tad noskalo ar ūdeni. Majonēze stiprinās nagus un mīkstinās kutikulas.

pixabay

5. Čīkstošām eņģēm

Izrādās, ka čīkstošas durvju eņģes "apklusinās" majonēze. Vispirms noklāj eņģes ar majonēzi. Tad vairākas reizes pavirini durvis. Beigās noslauki majonēzi no eņģēm ar lupatiņu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

6. Pielabo krāsu

Lai notīrītu nevēlamus krāsu pleķus (piemēram, no rokturiem, gaismas slēdžiem vai citām virsmām), ņem talkā majonēzi. Nedaudz majonēzes uzklāj krāsai un tad to noskrāpē, norāda "Natural Ways".

pixabay

7. Uzlīmju noņemšanai

Cenu uzlīmju, burku etiķešu vai citu uzlīmju noņemšanai talkā nāks majonēze. Kā norāda portāls "Rachel Ray in Season", uzklāj majonēzi uz uzlīmes un ļauj tai 5 minūtes ievilkties. Tad uzlīmi viegli nokasi.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija