5 uztura bagātinātāji, no kuriem patiesībā nav nekādas jēgas

Dzīvo gudri! 14.marts 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Vai mēdz savu zāļu plauktiņu piekraut ar dažādiem vitamīniem? Izrādās, ka bieži tie būtībā ir pilnīgi bezvērtīgi un viegli aizstājami ar dabīgiem produktiem, kuri mūsu organismam būs daudz noderīgāki.

1. Multivitamīni

Šie noteikti ir paši populārākie uztura bagātinātāji. Cilvēki tiešām tic, ka tie ir nepieciešami veselīgai dzīvei. "Forbes" publicētā pētījumā atklāts, ka ilgtermiņā lietojot multivitamīnus, palielinās nāves risks. Ja ēdīsi sabalansēti, uzņemsi visus nepieciešamos elementus.

pixabay

2. Vitamīns C

Daudzi cilvēki uzskata, ka vitamīns C tabletēs ir lielisks līdzeklis cīņā ar saaukstēšanos, taču patiesībā pētījumi atklājuši, ka lai gan daži cilvēki var justies pēc tiem labāk, nav nekādu pierādījumu, ka no tiem būtu pāstāvīgs labums. Labāk ēd zemenes, apelsīnus un brokoļus, kas būs daudz vērtīgāks C vitamīna avots.

pixabay

3. Vitamīns A

Arī šo vitamīnu nav vērts pirkt aptiekās. Jā, vitamīns A palīdz redzei, taču ikdienā ēsdot sabalansētu uzturu, to papildus nevajag lietot. Turklāt šis uztura bagātinātājs var pat veicināt plaušu vēža risku smēķētājiem. Labāk ēd burkānus un saldos kartupeļus.

pixabay

4. Vitamīns E

Lai gan pastāv uzskats, ka E grupas vitamīni palīdz vēža gadījumā, tie patiesībā nav tik efektīvi kā cīlvēkiem šķiet. Spināti, avokado un rieksti būs daudz labāka izvēle veselības uzlabošanai.

pixabay

5. Uztura bagātinātāji svara samazināšanai

Nav pierādījumu, ka šiem uztura bagātinātājiem patiesi būtu kādas efekts. Taču ir pierādīts, ka šādi uztura bagātinātāji var izraisīt aknu problēmas, sirdslēkmes un citas veselības problēmas, tāpēc labāk no tiem izvairīties.

pixabay

Uztura bagātinātāji, kuri ir vērtīgi

Nav jau tā, ka visi uztura bagātinātāji ir bezvērtīgi.

  • Vitamīns D stiprina kaulus un dabīgi to ir iespējams iegūt no saules, taču pasaulē ir vietas, kur saules ir maz (pie mums ziemā arī saules ir tik cik ir), tāpēc vitamīns D ir jāuzņem papildus.
  • Omega - 3 ir labs uztura bagātinātājs tiem, kuri neēd zivis vai piekopj vegānu dzīvesveidu.
  • Vitamīns B12 ir uztura bagātinātājs, ko var lietot daudz.
  • Proteīna pulveri var palīdzēt gan svara zaudēšanai, gan uzņemšanai.
Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija