Ola kafijā, krāsas un kanēlis jeb 7 neparasti padomi mundrākam rītam

Dzīvo gudri! 19.februāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Rīts vairumam no mums ir grūtākā dienas daļa. Katram noteikti ir jau savi ieradumi, kā to padarīt vieglāku, taču ir triki, kas var palīdzēt dienu iesākt uz daudz labākas nots. Piemēram, vai zināji, ka olas dzeltenums kafijā var sniegt papildus enerģiju? Portāls "Brightside" apkopojis neparastus trikus, kas uzlabos rīta cēlienu.

1. Pievieno kafijai sāli

Ja rītai kafijai cukura vietā pievienosi sāli, uzlabosi tās garšu. Sāls noņems kafijai rūgtumu un pretstatā pienam vai cukuram, tas nepapildinās kafiju ar kalorijām. Taču nepārspīlē - ar nelielu šķipsniņu pietiks.

pixabay

2. Noteikti iekļauj brokastīs olas - pievieno tās pat kafijai

Vjetnamiešu kafija ar olu ir populāra ne bez iemesla. Tā var šķist savāda, taču pievienojot rīta kafijai olas dzeltenumu, tā ne tikai uzlabos tās garšu, bet arī palīdzēs organismam. Pētījumi pat pierādījuši, ka cilvēki, kuri no rītiem ēd olas, ir daudz enerģiskāki nekā tie, kuri to nedara. Ja apvienosi olas ar kafiju, radīsi īstu "enerģijas lādiņu".

pixabay

3. Dzer tēju ar kanēli

Ja no rītiem nedzer kafiju, derēs arī tase melnās tējas, kurā arī ir kofeīns un L-teanīns, ka padara možu un uzlabo fokusu. Ja pievienosi tai kanēli, tas palīdzēs normalizēt asinsspiedienu un piešķirs enerģiju.

pixabay

4. Dzer ūdeni ar citronu

Šis ieteikums jau kļuvis par tādu kā mantru veselīga dzīvesveida piekritējiem- pirmais, kas no rīta jāizdara, jāizdzer silta ūdens glāze ar citronu. Šāds ieradums uzlabos smadzeņu darbību, gremošanas sistēmu un palīdzēs zaudēt svaru. Turklāt C vitamīns uzlabos ādu un imūnsistēmu.

pixabay

5. Parūpējies, lai apkārt būtu spilgtas krāsas

Apkārt esošās krāsas ietekmē mūsu garstāvokli. Izvēloties spilgtas krāsas, īpaši gultas veļai, no rīta būsi labākā omā. Tāpat izvēlies arī spilgtas krāsas apģērbu.

pixabay

6. Noliec modinātāju otrā istabas malā

Vislabāk ir novietot modinātāju pēc iespējas tālāk no gultas, lai piecelšanās notiktu raitāk. Šādi būsi spiests pecelties un doties modinātāju izslēgt. Kad būsi jau izrāpies no gultas, diez vai būs vēlme vēl pasnaust.

pixabay

7. Vingro kamēr tīri zobus

Iekļaujot rīta rutīnā vingrošanu, palielināsi enerģiju un mazināsi stresu. Ja nevari atvēlēt vingrošanai laiku, apvieno to ar zobu tīrīšanu. Piemēram, tīrot zobus veic pietupienus.

pixabay

Un vēl...

Lai rīts būtu izdevies, svarīgi arī izvēlēties kārtīgas brokastis, tāpēc uzzini, kādi ir 6 produkti, kurus patiesībā no rīta nevajadzētu ēst. Tāpat atbrīvojies no šiem 8 tipiskiem ieradumiem, kas tikai padarīs rītu haotiskāku.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija