Kā mājās diedzēt sēklas - 6 neparasti risinājumi

Dzīvo gudri! 28.februāris 2020
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Baiba Puriņa
 
Pavasaris straujiem soļiem tuvojas un tas ir īstais laiks, lai uz palodzēm diedzētu sēklas dārzam vai ērtākai garšaugu ieguvei saviem kulinārajiem veikumiem un arīdzan veselības uzlabošanai. Un diedzēt jau varam jebko. Ja vēl nezini ar ko sākt un, kā pieķerties vai vēlies izmēģināt ko jaunu- "Goodfull" ir apkopojis neparastus veidus, kā diedzēt sēklas, kas ir draudzīgi videi un palīdzēs tev šo procesu padarīt ērtāku.

1. Tukšā augļu kastītē

Sēklu audzēšanai pavasarī vari izmantot izlietotas veikalos pirktas plastmasas augļu kastītes. Vienkārši ievieto kastītē augsni un iesēj sēklas . Tad kastīti aizver un ļauj sēklām dīgt. Kastīte darbosies kā "siltumnīca" un saglabās augsni mitru.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. Citrusa augļu mizā

Citrona vai greiprūta miza lieliski noderēs sēklu diedzēšanai. Pārgriez augli uz pusēm un izņem tā mīkstumu, taču mizu atstājot biezu. Mizas apakšdaļā izveido nelielu caurumu un ieliec mizā augsni. Iesēj sēklas un aplaisti.

Kad sēklas būs izdīgušas, augu ar visu mizu pāstādi dobē vai lielākā podiņā. Miza dabiski noārdīsies un snigs augam nepieciešamās barības vielas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. Tukšā stikla burkā

Izlietotu stikla burku izmazgā un tās apakšdaļā aptuveni līdz trešdaļai ieber oļus. Oļiem pa virsu ieber augsni un iesēj sevis izvēlētās sēklas. Šādi būs iegūta ne tikai ērta, bet arī vizuāli pievilcīga vieta sēklu diedzēšanai uz palodzes.

Ekrānuzņēmums no YouTube

4. Izlietotā kartona olu paletē

Olu palete, pateicoties tās iedobēm olām, ir lieliski piemērota sēklu diedzēšanai. Vispirms nogriez patetei vāku. Tad olām paradzētajaš iedobes aizpildi ar augsni. Iesēj tajās sevis izvēlētās sēklas un aplaisti.

Kad sēklas izdīgušas, viegli atdali katru iedobi un ar visu kartonu pārstādi podiņā. Arī kartons dabiski sadalīsies un "pabaros" augsni.

Ekrānuzņēmums no YouTube

5. Jogurta trauciņā

Ja esi apņēmies šogad diedžet sēklas, tad noteikti neizmet apēstā jogurta trauciņus. Tukšā jogurta trauciņa apakšā izdur caurumus un tad to piepildi ar augsni. Iesēj tajā sēklas un aplaisti ar ūdeni.

Ekrānuzņēmums no YouTube

6. Plastmasas pudelē

Svarīgi ir saglabāt arī pudeles skrūvējamo vāciņu. Nogriez plastmasas pudelei augšdaļu. Ar urbi vai īlenu izveido caurumu korķī. Tad ņem talkā 30 centimetrus garu auklu un samērcē to ūdenī. Izvelc mitro auklu caur korķi. Uzskrūvē vāciņu ar visu auklu nogreiztajai pudeles augšdaļai. Augšdaļu ar korķi uz leju ievieto pudeles apakšdaļā, lai daļa auklas būtu arī pudeles apakšējā daļā. Tad virspusē ievieto augsni un sēj sēklas. Apakšējā daļā ielej ūdeni, kas pa auklu sūksies augsnē, nodrošinot sēklas ar mitrumu un tev nebūs jāraizējas par sēklu laistīšanu.

Ekrānuzņēmums no YouTube/ujjwal mitra

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija