Kā ietaupīt naudu - 5 vienkārši padomi, kas palīdzēs iekrāt

Dzīvo gudri! 6.marts 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Nenoliedzami, nauda ir būtiska mūsu dzīves sastāvdaļa. Lai kā mēs attiektos pret naudu, ir veidi, kā ikdienā varam parūpēties, lai tās mums būtu nedaudz vairāk. Portāls "Brightside" apkopojis ieteikumus, kas palīdzēs ietaupīt naudu.

1. Neēd restorānos

Ja esi iecienījis maltītes ieturēt ārpus mājas, tad jāapbēdina, ka tā naudu ietaupīt neizdosies. Restorānos par ēdinu mēs krietni pārmaksājam, tāpēc finansiāli daudz izdevīgāk ir gatavot maltīti mājās.

pixabay

2. Nepērc loterijas biļetes

Jā, nekad jau nevar zināt, kad izkritīs lielā loze, taču patiesībā izredzes ir ļoti niecīgas. Bieži pērkot loterijas biļetes, būtībā nauda tiek izdota par papīra gabalu. Šad un tad ir vērts izmēģināt veiksmi, taču neaizraujoties.

pixabay

3. Neļaujies izpārdošanu bumam

Izpārdošanas parasti tiek veidotas ar mērķi mums likt iegādāties lietas tikai cenas dēļ, kaut patiesībā tās mums nemaz nevajag. Nopērkot nevajadzīgu preci par puscenu, esi izmetis naudu vējā un ietaupīts nav nekas.

Tas pats attiecas uz impulsīvu iepirkšanos. Neļaujies impulsīviem lēmumiem, bet pirms došanās uz lielveikalu sagatavo iepirkumu sarakstu. Un noteikti ej garām plauktiem pie kasēm, jo tie ir kā radīti impulsīviem pircējiem.

pixabay

4. Jaunāko tehnoloģiju iegāde

Daudzi ir gatavi skriet uz veikalu pēc jaunākā "iPhone" modeļa, lai gan iepriekšējais telefons vēl tīri labi darbojas. Neļaujies šādām vājībām un izvērtē, vai patiesi jaunais telefons ir labāks un tas ir tas, kam vērts šobrīd tērēt daudz naudas.

pixabay

5. Neņem sporta zāles abonomentu

Lai gan sporta zāļu entuziasti iebildīs, šis ir vēl viens faktors, kam var iztērēt daudz naudas, lai gan iespējama lētāka alternatīva - sporto mājās. Labāk iztērē naudu aprīkojumā, kas ilgtermiņā būs daudz labāks ieguldījums.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija