1.
Pirms ķeries pie produktu mazgāšanas, vispirms kārtīgi nomazgā rokas. Atceries, ka roku mazgāšanai jāvelta vismaz 40 sekundes un tās kārtīgi jāieziepē.
2.
Ja produkltus mazgāsi izlietnē, parūpējies, lai tā ir dezinficēta. Izmazgā izlietni ar ļoti karstu ūdeni vai notīri ar dezinfekcijas līdzekli. Tāpat rīkojies ar virtuves virsmāma, kuras vari notīrīt arī ar paša gatavotām dezinfekcijas salvetēm.
3.
Noberz un noskalo visus produktus zem vēsa ūdens. Atkarībā no produkta, kas jāmazgā, izvēlies vai nu birsti, vai lupatiņu ar ko tos tīrīsi. Piemēram, augļus un dārzeņus vari mazgāt ar birsti, bet salātlapas vari vienkārši noskalot, tās kustinot zem ūdens strūklas.
4.
Sagatavo speciālu šķidrumu, kurā mērcēt produktus.
Sastāvdaļas:
- 1 krūze etiķa;
- 3 litri ūdens;
- 4 ēdamkarotes sāls (jebkura veida).
Visas sastāvdaļas samaisi kopā un liec škidrumā mērcēties noskalotos augļus un dārzeņus uz 15 minūtēm.
5.
Pēc mērcēšanas noskalo produktus sietiņā.
6.
Liec produktus otrreiz mērcēties uz 5 minūtēm šķidrumā, kas sastāv no:
- 4 ēdamkarotēm sodas;
- 3 litriem ūdens.
Šis šķidrums palīdzēs atbrīvoties no pesticīdiem uz dārzeņiem.
7.
Atkal izmantojam sietu un produktus noskalojam ar vēsu ūdeni.
8.
Apsmidzini produktus ar šķīdumu, ko veido:
- 1 ēdamkarote citrona sulas (sulas vietā variizmantot 1 tējkaroti citronskābes);
- 2 ēdamkarotes sodas maisījuma.
Tādejādi produkti ilgāk saglabāsies svaigi.
Komentē