Kā pavasarī pareizi tīrīt balkonu vai lodžiju - praktiski ieteikumi

Dzīvo gudri! 14.maijs 2020
 
Pexels
Teju ikviens sērijveida daudzdzīvokļu mājas iemītnieks zina, ka uz balkona sakrājas  daudz dažādu lietu. Diemžēl, vēl kādu laiku nāksies sadzīvot ar padomju laika mantojumu- šaurajām telpām dzīvošanai, līdz ar to, lietas, kas nav ikdienā nepieciešamas “pa rokai”, visbiežāk tiek noglabātas uz balkona vai lodžijā (kurš gan nav dzirdējis vai pats izteicis šo frāzi: “Pagaidām noliec to uz balkona, pēc tam tiksim skaidrībā!”).

Un ir tikai pašsaprotami, ka šajā “mantu glabātuvē” uzkrājas vairāk netīrumu kā dzīvoklī (koku lapas, smiltis, putekļi un zirnekļu tīkli).

Jebkurā gadījumā, būs jāsāk ar visu uz balkona novietoto lietu šķirošanu. Kā likums, balkona tīrīšanai vienmēr jāsākas ar visu nevajadzīgo lietu izmešanu atkritumos.

Sašķirojiet lietas trijās kategorijās:

1. absolūti nevajadzīgās (Ziemassvētku eglīte, ieplīsis puķupods, arī tās piecas flīzes pēc 1983. gada vannasistabas remonta, kaut pavisam veselas)- tās uzreiz izmetiet atkritumos;

2. iespējams, noderīgās (piemēram, gluži labs katls, kurā var pagatavot maltīti lielākam ēdēju skaitam kā nepieciešams ikdienā, viesu uzņemšanas gadījumiem, vai jau minētie puķupodi, tikai veseli un acij tīkami)- atrodiet vietu tiem balkona skapī vai plauktos, ja jums tādi ir.

3. sezonālās un svarīgās (velosipēds, ragaviņas, makšķeres). Visām svarīgākajām lietām atrodiet savu vietiņu, kas, noteikti būs atbrīvojusies pēc visu krāmu izmešanas. Izvērtējiet noderīgās lietas- vai jūsu bērns nebūs izaudzis no slēpēm līdz nākamajai sezonai? Ja tā, tad atdāviniet vai ziedojiet labdarībai jau tagad, lai lieki neaizņem vietu. (Ja vēlaties pārdot, tad gan izdevīgāk būs nogaidīt līdz nākamās sezonas sākumam). Lieliski, ja sezonas lietu uzglabāšanai jums ir vēl kāda telpa- piemēram, pagrabs vai garāža, kur tās nogādāt.

Nākamais solis būs logu mazgāšana. Vispirms noņemiet un izmazgājiet balkona aizkarus, ja tādi ir. Ja jums ir stiklota lodžija un tā atrodas augšējos stāvos, kur ir bīstami mazgāt logus bez īpašām ierīcēm un iemaņām, labāk tomēr sauciet talkā profesionālus palīgus, nekā riskējiet ar savu drošību.

Neaizmirstiet nomazgāt durvis uz balkonu, noskalot dušā moskītu tīklus, jo pavasara saulītē kukaiņi jau ir modušies.

Visbiežāk stikloto balkonu un lodžiju sienas no iekšpuses pārklātas ar plastmasas vai koka paneļiem. Sienām izmantojiet vieglus mazgāšanas līdzekļus, mīkstu sūkli vai lupatu. No krāsotām sienām vienkārši noslaukiet putekļus un tīmekļus.

Grīdas uzslaukiet un vienkārši mazgājiet kā parasti, variet izmantot siltu ziepjūdeni.

Pexels

Noslēgumā variet ienest iekštelpu ziedus, novietot tos pavasara saulītē, nolikt krēslus un baudīt ainavu, svaigu gaisu un aromātisku kafiju. Un varbūt pat apcerēt ideju, ka nebūtu nemaz tik slikti šo nelielo, bet svarīgo telpu saglabāt šādiem mirkļiem, nevis pārvērst to par mantu glabātuvi?

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija