6 ārstniecības augi, kuri jāievāc vasaras sākumā

Dzīvo gudri! 15.maijs 2020
 
Kaspars Krafts/F64
Pavasaris un vasara ir pats labākais laiks, lai ievāktu dažādus ārstnieciskos augus. Pavasara saule augus ir enerģētiski uzlādējusi, un tie ir piesātināti ar cilvēka organismam nepieciešamām un vērtīgām vielām. Vairāk par dažādiem augiem un par to, kā tos izmantot veselības stiprināšanai, stāsta aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite, "Gada farmaceite 2019" Laila Zālīte.

Kaspars Krafts/F64

1. Gaiļbiksīšu ziedi imunitātes stiprināšanai

Gaiļbiksīšu ziedus var sākt ievākt aprīļa beigās un turpināt vākt visu maiju. Tie palīdz pret saaukstēšanos, iesnām, klepu, stiprina imunitāti, kā arī mazina aizcietējumus un atvieglo nieru un urīnceļu saslimšanas.

Lai pagatavotu uzlējumu nepieciešamas 2 tējkarotes ziedu - tos jāaplej ar puslitru verdoša ūdens un jāatstāj uz nakti ievilkties. Lietot pa pusglāzei 3 reizes dienā. Šāds uzlējums ir labs līdzeklis elpceļu problēmām, ir urīndzenošs un sniedz nomierinošu efektu bērniem. Savukārt novārījums veicina vēdera izeju un atvieglo podagras lēkmes. Lai to pagatavotu, 8 tējkarotes ziedu jāaplej ar 2 glāzēm auksta ūdens, tad jāuzvāra. Novārījums jāizdzer dienas laikā. No ziediem var pagatavot arī tēju - tā ir ne tikai garšīga, bet arī lielisks vitamīnu avots, kuru var lietot ilgstoši un tā neradīs nekādas blaknes. Lai pagatavotu, nepieciešams apliet ziedus ar verdošu ūdeni un ļaut 10 minūtes ievilkties. Tāpat no pirmajām gaiļbiksīšu lapiņām var gatavot salātus, jo tās satur ļoti daudz C vitamīna.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija