5 ekspertu ieteikti līdzekļi paģiru mazināšanai

Dzīvo gudri! 25.jūnijs 2022
 
pixabay
Izmēģini kādu no šiem līdzekļiem, kas palīdzēs uzlabot veselību un mazinās paģiras. Veselības portāls "Health" apkopojis dažādu uztura un veselīga dzīvesveida ekspertu ierosinājumus, kas palīdzēs "savākties" pēc svētkiem.

pexels.com

1. Tēja ar ingveru un banānu

Uztura speciāliste Sintija Sasa iesaka pagatavot tēju ar svaigu ingveru un medu, kurai pievienot arī banānu. Ingvers ir dabīgs līdzeklis cīņai pret sliktu dūšu un šie trīs elementi nodrošina organismu ar antioksidantiem, kas pasargās no dažādiem iekaisumiem, ko rada alkohola lietošana. Lietojot alkoholu tiek zaudēts ne tikai šķidrums, bet arī kālijs, kura ir daudz banānos.

pexels.com

2. Ogu un augļu smūtijs

Mediķis Rošini Rejs iesaka dzert smūtiju, kas pagatavots no zemenēm, mellenēm un banāna. Tas palīdzot novērst ķermeņa dehidratāciju un ir bagāts ar antioksidantiem un kāliju.

pexels.com

3. Taukains ēdiens

Jogas pasniedzēja Lorēna Tausa norāda, ka, lietojot alkoholu tāpat kaitējam organismam, tāpēc otrā dienā var ļauties "krāpšanas dienai" (cheat day) un droši baudīt taukainākus ēdienus, kas palīdzēs justies labāk. Šis ir laiks kartupeļiem frī, burgeriem vai pankūkām.

pixabay

4. Tējkarote ābolu etiķa

Jogas entuziaste Sāra Leveja iesaka pēc alkohola lietošanas pirms gulētiešanas izdzert pudeli ūdens, bet no rīta viņa lietojot vienu tējkaroti ābolu etiķa, kas atšķaidīts ar ūdeni. Tas palīdzot vēdera izejai.

pixabay

5. Kombuča ar ingveru

Kā norādīts "dzivibasdzeriens.lv", Latvijā kombuču pazīst kā tējas sēni, jo augšanas procesā tās kultūra līdzinās sēnei. Fermentācijas procesu nodrošina simbiotiska raugu un baktēriju kultūra, kuras baro viena otru. Kombuča ir laba alternatīva citiem saldinātajiem dzērieniem jo ir 100% dabīgs un bioloģiskas izcelsmes.

Šis dzēriens kopā aringveru palīdzēdz samazināt skābes daudzumu kuņģi un novērst kuņga darbības traucējumus. Turklāt, kā jau minēts, ingvers palīdzēs pret nelabumu.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Labāk nedzert nemaz, bet vienīgais pārbaudītais līdzeklis, gan pret galvas sāpāem un arī paģirām, ir tomēr vecā un labā giljotīna..:)

25.jūnijs 2022 Atbildēt

Stulbie eksperti un protams viss labakai pagiram labais vecais tautas lidzeklis skabeto gurku vai skabeto kapostu sula

25.jūnijs 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija