Zinātnieki nosauc pārtikas piedevu kodus vielām, kas izraisa vēzi

Dzīvo gudri! 3.augusts 2020
 
pixabay
Daudzi pārtikas produkti satur pārtikas piedevas, kas identificētas ar E-kodiem. Savukārt ārsti apgalvo, ka daudzas no šīm piedevām var būt bīstamas veselībai un pat izraisīt vēža attīstību.

pexels.com

Pat krāsvielas, kuru kods sākas ar skaitli "1", var radīt zināmas briesmas. Īpaši bīstams šajā ziņā tiek uzskatīta E104 - dzeltenā hinolīna krāsa, kuras aprite ir aizliegta ASV, jo zinātnieki to uzskata par kancerogēnu. Tā var izraisīt arī alerģiju, pasliktināt bērnu uzmanību un aktivitāti.

Ar zināmu piesardzību eksperti iesaka izvērtēt arī piedevas ar kodiem 155, 142, 129, 127, 123, 124a, 122, 110 un 102.

Noderēja?1

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Domaju ka Maximas un Rimi ir vis istakas kimijas laboratorijas.Latvija uzskaite ir 90000 veza slimnieki.Un katru gadu nak klat vel ap 10000.Valdiba neko nedara lai izskaustu e-vielas.Un ta mes pamazam izmirstam.

4.augusts 2020 Atbildēt

Cilvēki ir jocīgi, “dumji”, bezatbildīgi par sevīm un saviem bērniem.

Kas jums liedz saprast, ka produktu piedevām jābūt “caurspīdīgām” un dabīgām.

Ja tās ir apzīmētas ar cipariem un burtiem, tad ražotājiem un veikalniekiem ir ko slēpt. Un pat ja jūs atrodiet atšifrējumu, tad jūs sapratīsiet ka tā ir nelabvēlīga sintētika, kas nevar draudzēties ar jums, bet tikai ar veikalniekiem.

“Biokotējiet” šos produktus un pērciet visu bez piedevām, tad visa šī “mafija” sāks domāt, kā ievērot ražotāja/pārdevēja/patērētāja līdzsvarotus spēles noteikumus.

18.augusts 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija