6 pārsteidzošas lietas, kas notiks ar organismu, ja katru dienu ēdīsi dateles

Dzīvo gudri! 17.augusts 2020
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Kaut arī dateles neuzskata par superēdienu, tās ļoti tuvu šim apzīmējumam. Tās dod tik daudz ieguvumu veselībai, ka mums vajadzētu tās ēst biežāk! Turklāt tās ir saldas un ļoti labi garšo. Atliek tikai pamēģināt nedēļu ēst šos garšīgos augļus, lai justu pozitīvas izmaiņas organismā. 

pexels.com

1. Uzlabosies kaulu veselība

Kā apgalvo Ziemeļdakotas Valsts universitātes profesore Džūlija Gardena-Robinsone, datelēs ir bors, kas veicina veselīgu kaulu veidošanos. Cits pētījums rāda, ka minerāli, piemēram, fosfors, kālijs, kalcijs un magnijs, kas atrodami žāvētos augļos, stiprina mūsu kaulus un cīnās ar tādām slimībām kā osteoporoze.

Noderēja?

Komentāri 4

Komentē 4

 
Anonīms
 

Varbūt nevajag izcelt tikai vienu produktu, uzturam jābūt sabalansētam.

17.augusts 2020 Atbildēt

Dateles satur 63 g cukura uz 100 g. Tas ir pārāk daudz. Lai uzņemtu kāliju un citas labas lietas, es labāk izvēlos dienā apēst pa vienam avokado, kurā ir arī veselīgie tauki, kas organismam ir īpaši nepieciešami. Ar žāvētiem augļiem nav ieteicams aizrauties, īpaši ja ir liekais svars.

18.augusts 2020 Atbildēt

Par fruktozi un tās patieso dabu. (angliski)

www.dietdoctor.com/fructose-fatt...er-sugar-toxin

18.augusts 2020 Atbildēt

Un vēl mazliet zinātnes. Ir jāseko jaunākajiem pētījumiem, nevis jāpaļaujas uz rekomendāciju kļūdām, kuras mums velkas līdzi jau gadu desmitiem, ignorējot zinātni un medicīnu.

www.health.harvard.edu/heart-health/...he-liver-heart

18.augusts 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija