Kā sakopt pagalmu rudenī?

Dzīvo gudri! 1.oktobris 2020
 
Publicitātes foto
Lai arī rudens saistās ar ziedēšanas sezonas izskaņu, šis ir piemērots brīdis, lai paskatītos uz savu dārzu un pagalmu no malas un iekoptu to. Atbrīvošanās no aizlūzušiem zariem, lapu grābšana un apkārtnes iekārtošana ir vien daži no rudens aktuālajiem darbiem.

1. Koku un krūmu atzarošana

Šī sezona ir piemērota, lai apkoptu kokus un krūmus. Ja vasaras sezonā augļu koki un krūmāji ir priecējuši ar bagātīgu ražu, pārbaudiet vai to zari nav ieplaisājuši. Bojātos un nedzīvos zarus iesakām nogriezt, lai tajos neizplatītos slimības. Pat neliela pāraugušo, nedzīvo zaru apgriešana var atsvaidzināt dārza izskatu.

Ja nepieciešams griezt sausus un cietus zarus, ieteikums izmantot grieznes ar laktveida asmeņiem. Savukārt, ja plāno griezt svaigu koku, kur ir īpaši svarīga precīza griešana, izmanto grieznes ar tradicionālās formas asmeņiem.

Mārtiņš Zilgalvis/F64

2. Atbrīvojies no rudens lapām, zariem un nevēlamiem apaugumiem

Lai arī sākotnēji rudens priecē ar zeltainām krāsām, agrāk vai vēlāk koku lapas nokļūst zemē. Šīs sezonas laikā uzmanība jāpievērš rudens lapu atbrīvošanai no piemājas celiņiem, kāpnēm un citām virsmām, lai slapjā rudens laikā nepaslīdētu uz tām. Piemājas pieguļošu elementu kopšanai no nevēlamiem apaugumiem vai lapām var izmantot arī birsti.

Lauris Aizupietis/F64

3.Pārstādīšanas darbi

Rudens ir piemērots laiks augu stādīšanas darbiem, kas ir aktuāli kā laukos, tā arī pilsētās, jo gaiss šajā laikā ir mitrs un zeme nav sausa. Šajā periodā iesakām stādīt mūžzaļus augus vai pavasara puķes. Lai arī rudenī ir mitrāka zeme, tik un tā augsnes rakšana ir fiziski smags darbs un lai labāk iekārtotu augu stādīšanas vai pārstādīšanas laukumu, īpaši svarīga ir lāpstas izvēle.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija