7 vērtīgi padomi, kā internetā atpazīt viltotu preci no oriģinālas

Dzīvo gudri! 25.oktobris 2020
 
pexels.com
Viltojumu kvalitāte mēdz būt tik augsta, ka pat speciālisti tās uzreiz nevar atšķirt. Agrāk rādītājs varēja būt salīdzinoši zemā cena. Nekvalitatīvie viltojumi parasti tiek pārdoti tirgos par ievērojami zemākām cenām. Lielākā daļa šo preču tiek ražotas Ķīnā un citās Austrumu valstīs. Visaugstākās kvalitātes viltojumus var atpazīt tikai šaurs cilvēku loks – pieredzējuši eksperti, pārdevēji vai menedžeri, kā arī ilggadēji produkta cienītāji. Cenas var būt gandrīz tikpat augstas vai tādas pašas kā oriģinālam.

Diemžēl viltojumi kļūst arvien kvalitatīvāki, un bez profesionālām iemaņām tos var arī neatšķirt. Tiesību īpašnieki veic īpašas apmācības muitniekiem un policistiem, lai viņi varētu identificēt iespējamos viltojumus, bet tikai tiesību īpašnieks vai viņa oficiālais pārstāvis ir tiesīgs noteikt, vai prece ir viltojumus. Katrs zīmola īpašnieks ir iestrādājis vairākas nianses, pēc kurām var noteikt, vai prece, iespējams, ir viltota, bet šīs nianses neatklāj publiski, lai šādu informāciju nevarētu izmantot ļaunprātīgi.

pexels.com

1. Preces vai zīmola nosaukums

Viltojumam zīmola nosaukumā var būt izmainīts, pielikts klāt vai arī noņemts burts. Ja ir mainīts viens burts, izmantots līdzīgs grafisks zīmējums vai simbols, tad tā ir “sajaucami līdzīga preču zīme”.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija