7 lietas un vietas, kuras der regulāri dezinficēt

Dzīvo gudri! 19.aprīlis 2021
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Pašlaik dzīvojam pandēmijas apstākļos, kad fiziskā distancēšanās un regulāra higiēna ir īpaši svarīga, taču pavasaris ir arī citu vīrusu laiks. Lai tos nesaķertu, der zināt, kādas virsmas un lietas, kuras visbiežāk ir mums apkārt, der regulāri tīrīt un dezinficēt.

Mobilais telefons

Dienas laikā daudzas reizes pieskaramies savam mobilajam tālrunim. Pa, ja cītīgi un pareizi mazgā rokas, bet nedezinficē tālruni, pieskaroties ekrānam vai pogām, mikrobi nonāk uz tavām rokām.

Ņemot vērā to, cik bieži mēs pieskaramies saviem telefoniem, nav pārsteigums, ka Arizonas universitātes 2012. gada pētījums atklāja, ka mobilajos tālruņos ir vairāk mikrobu nekā uz tualetes sēdekļa.

Telefonu iespējams tīrīt, noslaukot tā virsmu ar antibakteriālu mikrošķiedras drānu, izsmidzinot tīrīšanas līdzekļus uz drānas, nevis tieši uz ekrāna, lai novērstu mitruma bojājumus. Ja tavs telefons atrodas speciālā vāciņā - arī to ieteicams noņemt un kārtīgi notīrīt. Ļauj vāciņam nožūt pirms tajā atliec atpakaļ telefonu.

Pixabay

Datora klaviatūra

Klaviatūras ir īstas putekļu un mikrobu paradīzes, kuras nav nemaz tik viegli iztīrīt. Tīrīšanā noderēs putekļsūcējs, lai savāktu lielākos netīrumus, bet dezinfekcijai mitrās salvetes, kuras satur spirtu vai citu antibakteriālu līdzekli.

Durvju rokturi un gaismas slēdži

Šīs mājas virsmas ieteicams regulāri tīrīt ar speciālām salvetēm. Īpaši rokturus un slēdžus telpās, kuras izmanto visbiežāk un vairāk cilvēku, piemēram, vannasistabu un tualeti.

Virtuves lete un izlietne

Virtuve ir vieta, kur pulcējas ģimene un tieši virtuves letes un izlietnes krāns visbiežāk tiek skarts ar rokām, uz kurām var būt mikrobi. Darba virsmas, kur tiek gatavota maltīte, kā arī virtuves ūdens krāna rokturus ieteicams regulāri tīrīt ar dezinfekcijas līdzekli.

Pixabay

Rotaļlietas un segas

Ja ģimenē bijis saslimis bērns, pārliecinies, ka viņu iecienītākais pūkains biedrs nesatur mikrobus. Sekojot instrukcijai uz mīkstajām rotaļlietām, lieciet tās mazgāt veļasmašīnā, pēc tam kārtīgi izžāvējot, pirms atkal tās nonāk bērna rokās.

Darba virsma

Tā kā šajā laikā arvien vairāk cilvēki strādā no mājām, ir svarīgi tīrīt mājas darba zonas. Neatkarīgi no tā, vai tas ir pilnīgs mājas birojs vai jūsu virtuves lete, kas ir pārvērsta par improvizētu kabinetu, noteikti izmantojiet dezinficējošu līdzekli, lai notīrītu gan darba virsmu uz kuras strādājat, gan krēslu uz kura sēžat.

TV tālvadības pults

Daudzās mājās laika pavadīšanas iekštelpās nozīmē arī ilgākas stundas pie TV vai citiem ekrāniem skatoties izklaidējošas pārraides. Lai dezinficētu televizora tālvadības pulti, vispirms izņemiet baterijas. Pēc tam izmantojiet tīru drānu, kas samitrināta dezinfekcijas līdzeklī, lai noslaucītu tālvadības pulti. Pirms ievieto atpakaļ baterijas un ieslēdz TV, pārliecinies, ka pults ir sausa.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija