6 padomi, kā iegūt vienmērīgu un noturīgu iedegumu

Dzīvo gudri! 14.jūnijs 2021
 
pexels.com
Saule spoži spīd, laiks paliek arvien karstāks un gandrīz ikviens, kam ir iespēja, cenšas laiku pavadīt pludmalē, lai ne tikai laiski atpūstos un baudītu ūdens priekus, bet arī iegūtu zeltainu iedegumu. Ņem vērā šos sešus padomus, kas palīdzēs ādu aizsargāt no kaitīgajiem saules stariem un iegūt vienmērīgu, skaistu iedegumu!

pexels.com

1. Lieto SPF 30 saules aizsargkrēmu

Pavadot ilgāku laiku tiešos saules staros vai dodoties sauļoties, speciālisti obligāti iesaka lietot saules aizsargkrēmu. Tie pasargās ādu no kaitīgajiem UVA un UVB stariem. Speciālisti iesaka izmantot krēmu, kuram ir vismaz SPF 30 aizsardzība. Lai arī var šķist, ka, jo lielāka ir krēma aizsardzība, jo grūtāk būs iegūt iedegumu, tomēr tas ir mīts. Eksperti atzīst, ka šādi krēmi neietekmēs iedeguma veidošanos!

pexels.com

2. Maini pozu

Ilgstoši guļot uz vienu pusi, tas var radīt apdeguma riskus. Tāpēc, lai neapdegtu ir nepieciešams ik pēc laika nomainīt pozu. Tas arī palīdzēs iegūt vienmērīgāku iedegumu, jo gan ķermeņa priekšpuse, gan aizmugure saņems pietiekami daudz siltos saules starus.

pexels.com

3. Ēd specifiskus produktus

Interesanti, ka iedegumu var iegūt ne tikai uzturoties saulē, bet to var palīdzēt veicināt atsevišķu produktu ēšana. Pārtikas produkti, kuri satur beta karotīnu var būt lielisks palīgs, lai iegūtu zeltainu iedegumu. Beta kartoīns ir sastopams tādos produktos kā burkānos, saldajos kartupeļos un kale salātos. Daži pētījumi vēsta, ka pārtikas produkti, kuri satur beta karotīnu var palīdzēt samazināt saules jutīgumu cilvēkiem, kuriem ir fotosensitīvās ādas slimības.

Līdzīgi ir ar pārtiku, kura satur likopēnu. Likopēns ir ļoti spēcīgs dabiskais antioksidants un tas palīdz ādu aizsargāt pret UV stariem. Produkti, kas satur likopēnu ir, piemēram, tomāti un arbūzi.

pexels.com

4. Neuzturies tiešos saules staros pārāk ilgi

Pastāv uzskats, ka, jo ilgāks laiks tiks pavadīts saulē, jo ātrāk tiks iegūts skaists iedegums. Taču tie ir maldi! Speciālisti iesaka sauļoties vien divas līdz trīs stundas dienā. Kāpēc? Jo par iedeguma veidošanos organismā atbild pigments - melanīns. Brīdī, kad āda tiek pakļauta tiešai saules gaismas ietekmei, melanocīti epidermas zemākajā slānī, sāk sintezēt melanīnu. Tas nosaka cilvēka ādas krāsu un pasargā ādu no kaitīgajiem UV starojumiem. Eksperti atzīst, ka vislabākais iedegums veidosies trīs stundu laikā, kopš cilvēks uzturas tiešos saules staros, kamēr āda izstrādā melanīnu. Aptuveni pēc trīs stundām šis pigments vairs netik labi izstrādājās un āda vairs nepaliks tumšāka.

pexels.com

5. Sauļojies pareizā laikā

Eksperti iesaka nedoties tiešos saules staros laika posmā no pulksten 11:00 līdz 15:00. Šajā laikā saule ir visspēcīgākā un kaitīgākā mūsu ādai. Bet, kad labāk doties sauļoties, lai iegūt zeltainu iedegumu? Protams, pateicoties tam, ka saule šajā laika posmā ir visspēcīgākā, tieši pusdienslaikā var iegūt visātrāko iedegumu. BET! Atceries to, ka atrodoties šajā laikā tiešos saules staros, tas palielina ādas vēža risku, jo saules stari ir ļoti spēcīgi. Eksperti iesaka labāk sauļoties no rīta un pēcpusdienā, it īpaši tiem cilvēkiem, kuriem ir gaišs ādas tonis.

pexels.com

6. Sagatavo savu ādu labam iedegumam

Lai veiksmīgāk iegūtu skaistu iedegumu un tas saglabātos ilgākā laika posmā, nepieciešams pirms doties saulē ādu sagatavot. Pirms sauļošanās ieteicams veikt pīlingu, lai atbrīvotos no atmirušajām ādas šūnām. Savukārt, lai pēc tam ilgāk turētos jauniegūtais iedegums, pēc sauļošanās ieteicams ādu sasmērēt ar alvejas želeju.

Avots

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija