8 soļi veselīgai sejas ādai vasarā

Dzīvo gudri! 11.jūlijs 2021
 
pexels.com
Vasaras karstajā laikā nepieciešams īpaši parūpēties par sejas ādu, lai tā saglabātu veselīgu un mirdzošu izskatu. Dermatalogi dalās ar astoņiem soļiem, kas būtu veicami, lai sejas āda starotu.

pixabay.com

1. Skrubēšana

Dermatologi iesaka divas reizes nedēļā noskrubēt sejas ādu ar mīkstu suku, pīlinga skrubi vai salicilskābes sejas mazgāšanas līdzekli. Tādējādi būs iespējams atbrīvoties no atmirušajām ādas šūnām un padarīt seju veselīgi mirdzošu. Lai āda justos vēl labāk, pēc skrubēšanas ieteicams to notīrīt ar losjonu un uzklāt barojošu serumu.

pexels.com

2. Sejas attīrīšana

Gada siltākajos mēnešos dermatologi iesaka atteikties no krēmveida sejas tīrīšanas līdzekļiem, piemēram, pieniņiem un izvēlēties želejveida sejas tīrīšanas produktus.

Eksperti taukainas ādas īpašniekiem aicina izvēlēties putveida sejas tīrīšanas līdzekli.

Svarīgi vasaras laikā ir neaizmirst par sejas mazgāšanu. Seja ir jānomazgā pirms došanās gulēt un pieceļoties!

pexels.com

3. Krēmi

Bagātīgie, "treknie" sejas krēmi, lai pagaida vēsāku laiku. Dermatologi vasarā iesaka izvēlēties "vieglākus krēmus", piemēram, serumus, losjonus vai mitrinošos gēlus. Bagātīgie krēmi karstajā vasaras laikā vari radīt poru un pūtīšu aizsērēšanu.

pixabay.com

4. Saules aizsargkrēms

Katru rītu pirms kosmētikas uzklāšanas, dermatologi iesaka sejas ādu ieziest ar saules aizsargkrēmu, kuram ir vismaz SPF 30 aizsardzība.

Ja kosmētiku dienas laikā neplānojat uzklāt, tad dodoties tiešos saules staros, eksperti iesaka atkārtoti uzklāt saules aizsargkrēmu ik pēc divām stundām.

Savukārt, lai pasargātu sejas ādu no kaitīgajiem saules stariem, kad ir uzklāta kosmētika, sejas ādas kopšanas speciālisti iesaka izmantot saules aizsargkrēmu pulverveida konsistencē.

pexels.com

5. Aizsedz seju no tiešiem saules stariem

Lai sejas āda būtu veselīga un mirdzoša, ieteicams to nepakļaut tiešiem saules stariem, bet, piemēram, dodoties ārā uzlikt galvā cepuri, kas palīdzēs pasargāt ādu.

Ja cepure nav pieejama, tad speciālisti iesaka atpūšoties svaigā gaisā sēdēt zem saulessarga, kas samazinās kaitīgo staru ietekmi uz ādu. Tomēr, ja nav iespējams pasargāt ādu no tiešiem saules stariem, nepieciešams lietot aizsargkrēmu ar SPF 50.

pexels.com

6. Saules aizsargkrēms arī mākoņainās dienās

Var šķist, ka dienās, kad debesis klāj mākoņi un nav redzama saule, nav nepieciešams uzklāt aizsargkrēmu. Tie ir maldi! Arī mākoņainās dienās nepieciešams parūpēties par savu sejas ādu un uzklāt saules aizsargkrēmu. Mākoņi spēj aizturēt vien 20% no UV stariem. Tādējādi arī mākoņainās dienās pirms dodies ārā uzklāj krēmu ar SPF aizsardzību.

pixabay.com

7. Uzklāj saules aizsargkrēmu vienmērīgi

Saules aizsargkrēmu nepieciešams vienmērīgi uzklāt uz visas sejas, arī uz ausīm. Dermatologi atzīst, ka bieži vien cilvēki aizmirst sasmērēt ausis, kas var radīt apdegumus un arī ādas vēzi!

pexels.com

8. Pārtika

Atsevišķi pārtikas produkti var ķermeni no "iekšpuses" pasargāt pret UV starojumu, tomēr tas nenozīmē, ka vajadzētu aizmirst par aizsargkrēma lietošanu.

Pārtikas produkti, kuri ir bagāti ar antioksidantiem, piemēram, augļi un dārzeņi, tādi kā ķirši, citrusaugļi, granātāboli, zaļā tēja, rieksti, probiotiķi (grieķu jogurts), un taukainas zivi (piem., lasis), var palīdzēt ķermeni aizsargāt no kaitīgajiem UV stariem un samazināt ādas vēža veidošanās risku.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija