Zivju eļļa un citi dabas līdzekļi pret odiem

Dzīvo gudri! 19.jūlijs 2021
 
PantherMedia/Scanpix/LETA
Odi ir ļoti kaitinoši kukaiņi, kas šovasar ir jo īpaši aktīvi. Pēc oda koduma āda sāk niezēt, apsārst un pietūkst. Taču esot iespējams atbaidīt šos nepatīkamos kukaiņus, izmantojot gan veikalā iegādātus, gan dažādus dabiskus līdzekļus.

Odus galvenokārt piesaista sviedru smarža, kas satur pienskābi un amonjaku. Kukaiņus piesaista arī oglekļa dioksīds, ko cilvēki izelpo, kā arī viņu ķermeņa siltums.

Mūsdienu pasaulē ir daudz efektīvu produktu, kas palīdz atbrīvoties no kaitinošajiem odiem. Vispopulārākie ir visu veidu aerosoli. Tos var uzklāt gan uz ādas, gan uz apģērba.

Šie produkti satur vielu, ko sauc par dietiltoluamīdu. Ražotāji piedāvā arī krēmus. Parasti tos uzklāj tikai uz ādas. Ir arī fumigatori ar plāksnēm un šķidrumu, spirāles, sveces pret odiem. Taču papildus veikalā nopērkamajiem odu atbaidītājiem ir arī tautas līdzekļi, kas arī ir ļoti efektīvi.

Dabas līdzekļi odu atbaidīšanai

Krustnagliņas

Ņemiet apmēram 5 gramus krustnagliņu un glāzi verdoša ūdens. Apvienojiet abus komponentus un ļaujiet nostāvēties. Ar līdzekli ierīvē ādu.

Jānis Saliņš/F64

Plūškoks un baziliks

Bazilika vai plūškoka lapas vienkārši jāsasmalcina. Ja jūs tās atstāsiet tieši blakus savai gultai, tad naktī odi netraucēs.

Vladislavs Proškins/F64

Zivju eļļa

Tikai nedaudzi cilvēki zina, ka zivju eļļa ir ļoti efektīva pret odiem. Ar to vienkārši nepieciešams ierīvēt ādu . Turklāt tā pasargā arī no ērcēm.

Jānis Saliņš/F64

Krustnagliņu, anīsa un eikalipta eļļas

Lai aizbiedētu odus, vienkārši jāiededzina aromātiskā lampa ar šīm eļļām.

PantherMedia/Scanpix/LETA

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Šovasar no viena mednieka uzzināju, ka nav nekas efektīgāks par vaniļu. Tieši vaniļu, ne vaniļas cukuru. Pamēģinājām- darbības ilgums tāds pats kā aerosoliem.

20.jūlijs 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija