7 labākās zāļu tējas, atspirdzinoša un veselības veicinoša dzēriena pagatavošanā

Dzīvo gudri! 20.jūlijs 2021
 
pexels.com
Vasaras laikā karstu tēju izvēlas dzert vien retais. Tāpēc populāras ir ledus tējas. Veikalos nopērkamajās gatavajās ledus tējās tiek pievienots daudz cukurs un citi garšas pastiprinātāji. Tāpēc pagatavo savu ledus tēju mājās. Šeit ir apkopotas septiņas zāļu tējas, kas lieti noderēs garda un veselīga dzēriena pagatavošanā!

Ledus tējas ir ne tikai labs dzēriens, lai atveldzētos karstajās vasaras dienās, bet tas var sniegt veselībai daudz labu lietu. Izlasi un noskaidro, kuras zāļu tējas ir vispiemērotākās veselīgai, gardai ledus tējai!

pexels.com

1. Piparmētra

Piparmētra ir viena no populārākajām tējām. Tā ir ne tikai garda un aromātiska, bet arī ļoti labi palīdz uzturēt teicamu veselību. Piparmētras veicina labu gremošanas trakta darbību, tāpēc šādu ledus tēju ir ieteicams dzert pēc maltītes ieturēšanas. Kā arī šī tēja būs lielisks palīgs karstajās vasaras dienās, lai gūtu enerģiju un justos mundrāk.

pexels.com

2. Kumelītes

Kumelītēm piemīt nomierinošs efekts. Šo tēju ir ieteicams dzert uz nakti, lai labāk iemigtu un miegs būtu kvalitatīvāks. Tāpēc karstajos vasaras vakaros pagatavo ledus tēju no kumelītēm. Šī tēja lieliski saderēs kopā ar piparmētru. Pievieno tējai nedaudz klāt piparmētru un iegūsi īpaši gardu garšu.

pexels.com

3. Citrona verbena

Citrona verbenai piemīt īpaša garša, par ko vēsta arī nosaukums. Šī tēja sniegs citrusīgu aromātu. Citronu verbena līdzīgi kā piparmētra ir lielisks palīgs gremošanas traktam. Šai tējai piemīt arī nervu nomierinoša iedarbība. Brīdi, kad izjūtat stresu vai nogurumu, pagatavo citronu verbenas ledus tēja.

pexels.com

4. Baziliks

Lai arī baziliks ir garšaugs ar īpašu aromātu, tas lieti noderēs ledus tējas pagatavošanā. Šo garšaugu visbiežāk izmanto dažādu ēdienu gatavošanā, taču tā ir arī ļoti garda ledus tējas sastāvdaļa. Bazilika ledus tēja palīdzēs stiprināt imūnsistēmu. Tas ir ļoti nozīmīgi, lai izvairītos no saaukstēšanās vasaras laikā. Gards dzēriens, kas palīdzēs stiprināt imunitāti ir labs veids, kā atveldzēties! Bazilikam piemītošās īpašības palīdzēs arī tiem cilvēkiem, kuriem ir gremošanas trakta problēmas.

pixabay.com

5. Citronzāle

Citornzālei līdzīgi kā citronu verbenai piemīt patīkams, citrusīgs aromāts. Šī tēja garšos ikvienam, kuram pie sirds iet dažādi citrusaugļi. Šīs tējas baudīšana būs ne tikai patīkama, bet tā sniegs ķermenim un pašsajūtai daudz laba. Citronzāles tēja palīdzēs gremošanas traktam un nervu sistēmai. Brīžos, kad pārņem stress vai uztraukums, šī tēja būs labs palīgs, lai nomierinātos.

pexels.com

6. Lavanda

Tveicīgajos vasaras vakaros, pēc saspringtas darba dienas, ieteicams pagatavot lavadas ledus tēju. Tā palīdzēs atslābināties un nomierināt sakairināto nervu sistēmu. Lavandas ledus tēja savienojumā ar kumelītēm, būs lielisks dabiskais palīgs, lai iemigtu. Šo tēju maisījumu varētu dēvēt par dabiskajām miega zālēm.

pexels.com

7. Aveņu lapas

Avenes ir gardas un veselīgas ogas. Taču šo krūmu lapām arī piemīt labas veselības veicinošas īpašības. Aveņu lapu ledus tēja garša būs, kā šīm ogām. Tāpēc ogas atstājiet ēšanai un tējas pagatavošanai izmantojiet lapas. Šī tēja būs lielisks enerģijas avots. Vasaras laikā aizstāj kafiju ar šo ledus tēju un tu saņemsi līdzīgu efektu, kā dzerot kofeīna saturošus dzērienus.

pixabay.com

8. Citronmētra

Citronmētrai piemīt vairākas labās īpašības, kas veicinās labu veselību un pašsajūtu. Ledus tēja, kurai klāt ir pievienota citronmelisa, palīdzēs ne tikai nomierinat kuģa darbības traucējumus, bet arī samazinās radušos stresu un trauksmi. Citronmelisa ir bagāta ar antioksidantiem, kas organismam sniedz daudz laba. Izmēģini šādu ledus tēju un vienlaicīgi atveldzējies, un uzlabo pašsajūtu.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija