Kā iztīrīt traipus no balta apģērba un padarīt to sniegbaltu

Dzīvo gudri! 29.jūlijs 2021
 
pexels.com
Vasara ir tas laiks, kad garderobē parādās vairāk gaišas krāsas apģērbu. Tomēr nēsājot baltu apģērbu pastāv lielāks risks to nosmērēt ar traipiem, kurus grūti ir iztīrīt. Arī pēc vairākkārtīgas balta apģērba mazgāšanas tas var zaudēt savu spilgto krāsu. Izlasi un izmēģini šos sešus veidus, kā padarīt tavas baltās drēbes tīras un sniegoti baltas.

pexels.com

1. Etiķis

Lai atbrīvotos no traipiem un apģērbs iegūtu sniegbaltu krāsu, eksperti iesaka izmantot destilētu etiķi. Atšķaidiet vienu glāzi destilēta etiķa ar aptuveno 4 litriem karsta ūdens. Pēc tam iegremdējiet tajā netīro apģērba gabalu un atstājiet to uz nakti šķidrumā. Nākamajā dienā lieciet balto apģērbu veļas mašīnā un mazgājiet to kā ierasti darāt.

pexels.com

2. Aspirīns

Aspirīnā esošā salicilskābe ne tikai atvieglo galvassāpes, bet var palīdzēt arī izbalināt audumu. Lai izbalinātu balto apģērbu nepieciešamas vismaz 10 aspirīna tabletes uz 4 litriem karsta ūdens. Šī metode visefektīvāk iedarbosies uz kokvlinas audumiem. Ielejiet katlā ūdeni, uzvāriet to, pēc tam pievienojiet klāt aspirīna tabletes un maisiet, līdz brīdim, kad tās izšķīst. Pēc tam noņemiet katlu no plīts un ievietojiet tajā balto apģērbu. Ļaujiet audumam mirkst šķidrumā līdz brīdim, kad tas ir atdzisis. Pēc tam apģērbu mazgājiet veļas mazgājamajā mašīnā.

pexels.com

3. Citroni

Citronos esošā citronskābe lieliski noder, lai balinātu baltos apģērbus. Ar citronu iespējams balināt lina, kokvilnas un poliestera apģērbus. Lai padarītu balto apģērbu baltāku sajauciet pusi tases citrona sulas ar 4 litriem karstā ūdens. Iemērciet šķidrumā balto apģērbu. To tajā atstājiet vairākas stundas. Pēc tam drēbes izmazgājiet veļas mašīnā.

pexels.com

4. Soda

Soda var būt lielisks palīgs, lai padarīt apģērbu baltāku. Ielejiet katlā aptuveni 4 litrus ūdens, sakarsējiet to. Pēc tam ūdenim klāt pieberiet vienu tasi sodas, samaisiet un noņemiet katlu no plīts. Ievietojiet baltās drēbes sodas un ūdens šķidrumā, atstājiet tās tur izmērcēties vairās stundas. Sodā esošais nātrija bikarbināts palīdzēs atbrīvoties no traipiem un padarīs drēbes atkal sniegoti baltas. Pēc tam izmazgājiet apģērbu veļas mazgājamajā mašīnā.

pixabay.com

5. Ūdeņradis

Ūdeņraža peroksīds ļoti labi noderēs traipu tīrīšanā. Ar ūdeņradi var tīrīt visa veida audumus. Ūdeņraža peroksīds ir viegla veida balinatājs. Lai padarītu drēbes baltākas un tīrākas, nepieciešams 3% šķīdums. Pievienojiet aptuveni vienu glāzi ūdeņraža klāt pulverim veļas mašīnā, mazgājot drēbes.

pexels.com

6. Saule

Saulē atstāts krāsains vai tumšas krāsas audums var izbalēt. Balts apģērbs atrodoties tiešos saules staros var kļūt vēl baltāks. Saules UV stari ne tikai var izbalināt apģērbu, bet arī iznīcina dažāda veida mikrobus, tādējādi tiek arī dezinficēts audums. Tāpēc ir ieteicams gaišas jeb baltas krāsas apģērbu, audumus pēc mazgāšanas žāvēt tiešos saules staros.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija