8 neparastas, bet ļoti veselīgas kafijas piedevas

Dzīvo gudri! 28.jūlijs 2021
 
pexels.com
Liela daļa cilvēku nespēj iedomāties dienu bez kafijas tases. Ikkatrs var atrast sev piemērotu kafijas veidu, jo pastāv tik daudz un dažādas garšas variācijas.

Kafija ir viens no veselīgākajiem dzērieniem. Tajā esošais kofeīns stimulē prāta darbību un vielmaiņu. Savukārt kafijā esošie antioksidanti palīdz "pamosties" un labāk darboties smadzenēm un ķermenim. Bieži vien cilvēki kafijai pievieno dažādas piedevas, lai tās garšu pastiprinātu, saldinātu, piemēram, sīrupus, cukuru, putukrējumu. Tādējādi veselīgais dzēriens kļūst par īstu "kaloriju bumbu", kas gluži pretēji nav veselīgi. Uztura speciālisti izceļ astoņas neierastas, bet veselīgas kafijas piedevas!

pexels.com

1. Kokosriekstu eļļa

Kokosriekstu eļļa ir ļoti labs "taukus dedzinošs" produkts. Eļļā esošie vidējo ķēžu triglicerīdi (MCT), salīdzinot ar līdzīgu daudzumu citu tauku, paātrina uzņemto kaloriju "sadedzināšanu". Pievienojot kafijai klāt kokosriekstu eļļu būs iespējams ne tikai baudīt gardu dzērienu, bet arī domāt par figūru. Šī eļļa kafijai piešķirs bagātīgu garšu un radīs sāta sajūtu!

pexels.com

2. Vaniļas ekstrakts

Vaniļas ekstrakta pievienošana kafijai sniegs daudz laba veselībai. Kafijas papildināšana ar šo ekstraktu palīdzēs veicināt smadzeņu darbību, kā arī uzlabot darbaspējas un garastāvokli. Vaniļas ekstrakts ir arī lielisks dabiskais līdzeklis, lai cīnītos ar kuģa un locītavu sāpēm, kā arī samazinātu stresu. Būtiski kafijai ir pievienot tieši ekstraktu nevis vaniļas cukuru vai citus vaniļas izstrādājumus.

pexels.com

3. Kakao

Daudzi kafijai izvēlas pievienot klāt šokolādi, lai iegūtu patīkamu garšu. Tomēr veselīgāk būtu pievienot kakao. Kakao satur mazāk cukura un lieko kaloriju. Kā arī kakao satur vērtīgos antioksidantus. Šīs piedevas pievienošana kafijai veicinās ne tikai labu sirds darbību, bet ir arī ļoti labs pretiekaisuma līdzeklis.

pexels.com

4. Kardamons

Kardamons ir Tuvajos Austrumos, Indijā un Āzijā iemīļota garšviela. Šajos reģionos šī piedeva tiek uzskatīta par "garšvielu karalieni", pateicoties tās labajām īpašībām. Šī garšviela tiek izmantota Ajūrvēdā un senās Ķīnas medicīnā, jo tā veselībai var sniegt daudz laba. Ir pierādīts, ka kardamons atvieglo zarnu, sirds un asinsvadu problēmas, kā arī ir laba piedeva tiem cilvēkiem, kuriem ir urīnceļu problēmas. Šī garšviela ir arī ļoti labs afrodīzijs.

pexels.com

5. Kanēlis

Neliels daudzums kanēļa kafijai sniegs mazliet pikantu garšu un netiks uzņemtas papildus liekās kalorijas. Tāpēc kanēļa pievienošana kafijai ir īpaši laba. Kanēlis satur ļoti daudz antioksidantu, kas palīdzēs normalizēt cukura līmeni asinīs, cilvēkiem, kuriem ir diabēts.

pexels.com

6. Kajēnas pipari

Šī var likties pavisam neparasta piedeva kafijai. Tomēr kajēnas piparu pievienošana rīta dzērienam palīdzēs uzlabot veselību. Neliels daudzums kajēnas piparu ne tikai padarīs kafiju gardāku, bet arī sniegs atbalstu sirdij. Kajēnas pipari satur kapsaicīnu savienojumu, kas palīdz veicināt labu sirds un asinsrites darbību, kā arī ir lieliska piedeva cilvēkiem, kuriem ir otrā tipa cukura diabēts, paaugstināts asinspiediens.

pexels.com

7. Kļavu sīrups

Kļavu sīrups ir ļoti labs kafijas papildinājums, ja vēlaties saldu dzērienu. Ieteicams cukura vietā izvēlēties tieši kļavu sīrupu. Šis sīrups satur augstu antioksidantu un barības vielu daudzumu, piemēram, cinku un mangānu. Šie abi elementi palīdz uzlabot imūnsistēmu un sirds veselību.

pexels.com

8. Ingvers

Ingvers, iespējams, nebūtu jūsu pirmā izvēle, ko pievienot kafijai, tomēr eksperti izceļ, ka tieši šo piedevu vajadzētu ikvienam pa retam pievienot rīta dzērienam. Ingvers kafijai sniegs neparastu garšu, tā aromāts un garša radīs pirparkūku notis kafijā. Ingvers ir ļoti veselīga garšviela, kas var palīdzēt samazināt kuģa problēmas, atvieglot iekaisuma un artrīta radītās sāpes.

LifeHacks.lv ir apkopojis arī piecas populāras kafijas piedevas, kuras ierasti tiek pievienotas gardajam dzērienam, bet nav labas veselībai. Izlasi un noskaidro, no kurām piedevām vajadzētu atteikties.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija