4 paradumi, kas liek izskatītites vecākai par saviem gadiem

Dzīvo gudri! 1.augusts 2021
 
pexels.com
Jauneklīga izskata saglabāšana paliekot vecākam rada arvien lielākas grūtības. Lai izskatītos un justos labāk, daudzas mēdz lietot dažādus kosmētikas līdzekļus un apmeklēt procedūras. Tomēr tas viss var nesniegt labumu, ja netiek "sakārtoti" ikdienas paradumi. Atsevišķi paradumi var pat veicināt novecošanos. Izlasi un uzzini, kuri ir tie paradumi, kas nenāks jūsu izskatam par labu!

pexels.com

1. Bieža alkohola baudīšana

Alokohola lietošana var negatīvi ietekmēt organismu daudzējādā ziņā. Šādu dzērienu baudīšana dehidrē ādu, kā arī var izraisīt dažādus sejas ādas iekaisumus, piemēram, pumpas. Pēc alkohola lietošana seja var būt pietvīkusi un arī pietūkusi. Visas šīs pazīmes liks izskatīties daudz vecākai nekā jūs esat. 2019. gadā tika veikts pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā 3200 sievietes. Šīs sievietes nedēļas laikā malkoja aptuveni astoņas glāzes ar alkoholiskajiem dzērieniem. Pierādījās tas, ka šīm sievietēm bija izteiktākas sejas ādas problēmas, piemēram, pietūkums zem acīm, krunciņas, nekā tām, kuras alkoholu lietoja mēreni.

pexels.com

2. Sauļošanās krēms

Bieži vien tiek izcelts, ka saule nav laba ādai. Tā iztaro kaitīgo UV starojumu, kas laika gaitā var radīt ilgstošas un nepatīkamas ādas problēmas. Uzturoties bieži saulē un nelietojot saules aizsargkrēmu āda var palikt sausa, apdegt, kā arī radīt pigmentāciju. Hārvardas medicīnas skolas eksperti izceļ, ka laika gaitā UV stari var veicināt fotonovecošanos jeb priekšlaicīgu ādas novecošanos.

"Fotonovecošanās laikā uz ādas veidojas krunciņas un smalkas līnijas, jo mainās kolagēna daudzums ādas dziļajā slānī, ko sauc par dermu," min eksperti. Lai izvairītos no fotonovecošanās ieteicams obligāti lietot saules aizsargkrēmu, kuram ir vismaz 30 SPF aizsardzība un tas palīdz ādu aizsargāt gan no UVA , gan UVB stariem.

pexels.com

3. Cukurs

Kolagēns un elastīns ir dermas galvenās sastāvdaļas, lai āda saglabātu gludu, stingru un jauneklīgu izskatu. Viens no šo dermas sastāvdaļu lielajiem "kaitniekiem" ir cukurs (glikoze un fruktoze). "Clinical Dermatology" veiktajā pētījumā pierādījās tas, ka ikdienā patērējot pārtiku ar augstu glikozes un fruktozes līmeni, tiek kavēts dabiskais organisma atjaunošanās process. Cukuri bojā kolagēnā un elastīnā esošās aminokskābes.

pexels.com

4. Miegs

Miegs ir ļoti svarīga lieta, lai ķermenis un prāts spētu atpūsties un atjaunoties pēc saspringtas darba dienas. Miega laikā dažādas ķermeņa sistēmas, sākot no smadzenēm līdz pat ādai, atjaunojas. Ja cilvēks nesaņem pietiekami daudz miega, tas atspoguļosies sejas ādā. Saskaņā ar pētījumu tās sievietas, kuras ik nakti gūst kvalitatīvu miegu, viņām ir par 30% labāks ādas stāvoklis, nekā tām sievietēm, kuras neguļ pietiekami ilgi vai miegs nav kvalitatīvs. Nekvalitatīva miega rezultātā uz sejas ādās ir iespējams ātrāk pamanīt novecošanās pazīmes.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija