6 veselīgi dzērieni, kas palīdzēs atjaunot enerģiju

Dzīvo gudri! 10.septembris 2021
 
pexels.com
Rudens periodā bieži vien nākas "cīnīties" ar enerģijas trūkumu. Pavisam ātrs veids, kā palielināt enerģiju, ir cukurotu ēdienu ēšana, vai kofeīna uzņemšana. Tomēr tas var palīdzēt vien īslaicīgi, strauji paaugstināsies enerģijas līmenis, taču tas tikpat ātri var arī pazust. Pastāv vairāki dabiskie "enerģijas" dzērieni, kas var palīdzēt atbrīvoties no noguruma un justies možāk. Izmēģiniet!

pexels.com

1. Kombuča

Kombuča ir raudzēts tējas sēnes dzēriens. Šim dzērienam piemīt daudz vērtīgas īpašības. Kombuča satur organismam nepieciešamo B vitamīnu, glikuronskābi un vērtīgos antioksidantus. Tējas dzērienā esošās probiotiskās baktērijas un etiķskābe palīdzēs paaugstināt enerģijas līmeni asinīs.

Probiotiskajām baktērijām ir liela nozīme eneģijas "ražošanā". Pētījumi liecina, ka šīs baktērijas organismam palīdz labāk sašķelt barības vielas, tādējādi veicinot enerģijas pieplūdumu. Savukārt etiķskābe palīdzēs uzlabot vielmaiņu. Līdz ar to efektīvāk tiks izmantotas ar pārtiku uzņemtās kalorijas, kas rezultēsies enerģijā.

Kombuču var iegādāties veikalā, bet to var arī pagatavot mājās. Izlasiet un izmēģiniet LifeHacks padomus, kā pagatavot kombuču mājas apstākļos.

pexels.com

2. Zaļā tēja

Zaļā tēja var būt ne tikai gards padzēriens, bet arī lielisks līdzeklis, lai palielinātu enerģiju. Šī tēja satur kofeīnu, kas galvenokārt ir enerģijas veicinošs elements. Ir pierādīts, ka izdzerot vienu vai divas zaļās tējas tases, uzlabosies vielmaiņa un paaugstināsies enerģijas līmenis asinīs.

Zaļajai tējai piemīt vairākas labās īpašības. Šo tēju iesaka ikdienā dzert arī cilvēkiem, kuri vēlas atbrīvoties no liekā ķermeņa svara.

f64.lv, Gatis Gierts

3. Kvass

Kvass var būt īsts eneģijas lādiņš! Līdzīgi kā kombuča, kvass ir raudzēts dzēriens. Dzerot kvasu ir iespējams uzņemt B vitamīnu, kas palīdzēs organismam ražot enerģiju. Šis maizes dzēriens ir bagāts arī ar pienskābi, tādējādi visai ātrā veidā var palielināties enerģija. Tomēr tas nav viss, fermentācijas procesā kvass iegūst organismam labvēlīgās baktērijas, kuras uzlabo gremošanas trakta darbību.

pexels.com

4. Kokosriekstu ūdens

Lai arī kokosriekstu ūdens lielākoties tieši satur ūdeni, aptuveni 95%, tomēr tas ir arī labs minerālvielu avots, kas palīdzēs radīt enerģiju. Izrādās, ka kokosriekstu ūdens satur ļoti daudz kālija. Kālijs palīdz uzturēt veselīgu elektrolītu daudzumu ķermenī. Speciālisti iesaka, fizisko aktivitāšu laikā lietot tieši kokosriekstu ūdeni, nevis veikalos nopērkamos sporta dzērienus, jo nereti tieši šis ūdens saturēs vairāk elektrolītu. Papildus jau nosauktajām īpašībām, šis dzēriens satur arī magniju, kas palīdzēs ne tikai ražot enerģiju, bet arī samazina krampju rašanos fizisku aktivitāšu laikā.

pexels.com

5. "Matcha" jeb matča

"Matcha" ir viens no vispopulārākajiem Japānas dzērieniem. Šo dzērienu gatavo no zaļās tējas lapām, kuras sasmalcina pavisam smalkā pulverī un aplej ar ūdeni. Pateicoties "matcha" tējas lapu īpašajai audzēšanas tehnikai, tā tiek audzēta vietās, kur nav saules gaisma, lai aizkavētu fotosintēzēs procesu, dzēriens ir ļoti bagāts ar dabiskajiem antioksidantiem un uzturvielām. Līdz ar to "matcha" tēja ir ļoti labs detoksikācijas un enerģijas ieguves avots.

"Matcha" tēja satur aptuveni desmit reizes lielāku antioksidantu un dabiskā kofeīna daudzumu nekā parastā zaļā tēja.

pexels.com

6. Burkānu sula

Burkāni ir lielisks beta karotīna avots. Tas ir spēcīgs antioksidants, kas ne tikai var ķermeni aizsargāt no brīvajiem radikāļiem, bet arī veicināt enerģijas līmeņa celšanos. Šajā kraukšķīgajā dārzenī esošais A vitamīns palīdzēs ilgāk noturēt paaugstinājušos enerģijas līmeni. Ir pierādīts, ka A vitamīnam ir izšķiroša nozīme enerģijas ražošanā. Tāpēc ikdienā atveldzējies ar šī dārzeņa sulu.

Burkānu sula ir viens no veselīgākajiem dzērieniem. Šī dārzeņu sula saturēs daudz mazāk cukura nekā augļu sulas. To pavisam viegli ir pagatavot arī mājas apstākļos!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija