5 interesantas idejas, ko iesākt ar ābolu mizām

Dzīvo gudri! 15.septembris 2021
 
pexels.com
Bieži vien ēdot ābolus, mēs tos nomizojam un mizas izmetam. Izrādās, ka ābolu mizas ir bagātas ar A un C vitamīnu, tāpēc neizmetiet tās, bet izmēģiniet šīs piecas gardās, praktiskās idejas.

Izrādās, ka aptuveni puse no ābolos esošā C vitamīna, atrodas tieši tā mizā. Ābolu mizas satur arī E un K vitamīnus. Mizas ir bagātas arī ar minerālvielām, piemēram, dzelzi un folātu. Tāpēc neizmetiet tās ārā, bet izmantojiet praktiski!

pixabay.com

1. Ābolu gaisa atsvaidzinātājs

Lai pagatavotu smaržīgu ābolu gaisa atsvaidzinātāju būs nepieciešamas ābolu mizas, kanēlis, ūdens.

Lieciet kaltā ābolu mizas, pielejiet klāt ūdeni un pievienojiet nedaudz kanēļa. Novietojiet katlu uz karstas plīts un pāris minūtes pavāriet iekšā esošās sastāvdaļas.

Pēc tam noņemiet "gaisa atsvaidzinātāju" no plīts, ielejiet mazā trauciņā un novietojiet uz galda, tā smarža izplatīsies pa visu istabu.

pixabay.com

2. Ābolu tīrīšanas līdzeklis

Izrādās, ka ābolu mizas var būt lieliski tīrīšanas līdzeklis. Ar tām ir iespējams pavisam viegli notīrīt alumīnija traukus.

Lai pagatavotu trauku tīrīšanas līdzekli, nepieciešams vien ūdens un ābolu mizas. Šo līdzekli ieteicams gatavot traukā, kuru grasāties tīrīt, piemēram, ielejiet pannā ūdeni, ielieciet ābolu mizas un vāriet tās 20 minūtes. Pēc tam izlejiet šķidrumu, noskalojiet pannu un tā būs tīra!

pexels.com

3. Ābolu vīns

Pavisam lietderīgs un gards veids, kā izmantot mizas, ir pagatavot ābolu vīnu. Vīna pagatavošanai būs nepieciešamas mizas, ūdens, raugs, apelsīnu un citronu sula.

Ielejiet katliņā ūdeni, sakarsējiet to līdz vārīšanās temperatūrai un izšķīdiniet raugu. Pēc tam sajauciet apelsīnu un citronu sulu kopā ar ābolu mizām. Ielejiet visas sastāvdaļas burkā, novietojiet to tumšā vietā uz desmit dienām. Pēc noteiktā laika perioda, izkāsiet šķidrumu. Vīns ir gatavs! Ja nepieciešams vīnam varat pievienot klāt cukuru.

pixabay.com

4. Ābolu čipsi

Ābolu mizas var izmantot arī gardu augļu čipsu pagatavošanā. Tā būs veselīgāka alternatīva ierastajiem čipsiem.

Lai pagatavotu čipsus nepieciešamas ābolu mizas, kanēlis, medus, cepamais papīrs. Novietojiet ābolu mizas uz cepamās pannas, uz kuras izklāts cepamais papīrs, pārberiet mizas ar kanēli un uzlejiet virsu medu (proporcijas ir atkarīgas pēc paša vēlmēm). Cepeškrāsni iestatiet viszemākajā temperatūrā, kāda ir iespējama. Pēc tam lieciet cepešpannu krāsnī un cepiet mizas vairākas stundas. Ik pa laikam nepieciešams aplūkot, cik gatavas tās ir, kad tās ir ieguvušas jums vēlamo kraukšķīgumu, ņemiet ārā. Čipsus ieteicams uzglabāt slēgtā traukā.

pexels.com

5. "Zāles" pret bezmiegu

Ja jūs naktīs moka bezmiegs, pagatavojiet dabīgu miega līdzekli. Ābolu tinktūras pagatavošanai būs nepieciešamas vien augļa mizas un ūdens. Ielieciet abas sastāvdaļas katliņā, pavāriet trīs līdz sešas minūtes.

Šo dzērienu pagatavojiet vakaros, kad nenāk miegs. To ieteicams izdzert neilgi pirms došanās pie miera!

Avots

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija