6 pārtikas produktu neparastie blakusefekti

Dzīvo gudri! 2.decembris 2021
 
unsplash.com
Jebkurš pārtikas produkts ietekmē mūsu veselību. Atsevišķi ēdieni var pasliktināt labsajūtu, savukārt citi gluži pretēji, to uzlabot. Eksperti izceļ vairākus produktus, kuri var izraisīt neparastas blakusparādības.

unsplash.com

1. Sāļi ēdieni

Sāļu ēdienu ēšana ne tikai ietekmē svaru, bet rada arī citas nevēlamas blakusparādības. Šādu produktu lietošana var veicināt vēdera uzpūšanos un tūsku. Tas notiek pateicoties tam, ka ēdot pārtiku, kura satur augstu nātrija daudzumu, ķermenis var aizturēt ūdeni.

unsplash.com

2. Sēnes

Sēņu ēšana var veicināt izsitumu veidošanos. Ierasti izsitumi rodas cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret kādu konkrētu pārtikas produktu. Tomēr izrādās, ka tieši šitake sēņu ēšana var atsevišķos gadījumos veicināt izsituma parādīšanos. Šitake dermatīts ir reti sastopams blakusefekts. Tomēr, ja šīs sēnes netiek pietiekami labi termiski apstrādātas, var palielināties iespēja, ka jums radīsies izsitumi.

unsplash.com

3. Sparģeļi

Sparģeļiem piemīt ļoti interesants blakusefekts. Ēdot šo dārzeni mainās jūsu urīna smarža. Sparģeļos esošie sēru saturošie savienojumi rada specifisku smaku urīnam. Aptuveni 15 līdz 30 minūtes pēc šī dārzeņa ēšanas jūs varat saskarties ar šādu problēmu.

unsplash.com

4. Piena produkti

Piena produkti var veicināt caureju. Visbiežāk ar šo saskarsies cilvēki, kuriem ir lakotzes nepanesamība. Cilvēki, kuri nepanes laktozi, ēdot piena produktus, var piedzīvot arī vēdera uzpūšanos, gāzes un krampjus.

pexels.com

5. Asās mērces

Izrādās, ka aso mērču lietošana vakariņu laikā, var izraisīt miega traucējumus. Ne tikai asās mērces, bet arī pikanti ēdieni var veicināt bezmiegu un miega traucējumus. Tika veikts pētījums, kurā tā dalībniekiem vakariņās tika dota tabasko mērce un sinepes. Šiem cilvēkiem pēcāk bija grūtāk iemigt. Zinātnieki uzskata, ka tam var būt saistība ar ķermeņa termoregulāciju.

pexels.com

6. Muskatrieksts

Pārlieku liels muskatrieksta patēriņš var izraisīt halucinācijas. Tas ir pateicoties tam, ka šī garšviela satur miristicīnu. Šī viela lielās devās ietekmē prāta darbību. Pastiprināta muskatrieksta lietošana var radīt arī sliktu dūšu, vemšanu un caureju.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

JUMS KĻŪDAS FAKTOS....

4.decembris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija