6 produkti, kas var izraisīt galvassāpes

Dzīvo gudri! 30.decembris 2021
 
unsplash.com
Galvassāpes var radīt dažādi faktori. Izrādās, ka pie tām var būt vainojami arī dažādi produkti. Izlasiet un uzziniet, kuri 6 produkti var veicināt galvassāpes!

unsplash.com

1. Kofeīns

Ja ikdienā patērējat ļoti daudz kofeīna saturošus dzērienus, var palielināties risks iegūt pēkšņas, nevēlamas galvassāpes. Pārlieku liels kofeīna patēriņš tiešā veidā var būt saistīts ar pēkšņām migrēnas lēkmēm. Izrādās, ka arī, ja pēkšņi pātraucat lietot kofeīna saturošus dzērienus, var sākt sāpēt galva. Kāpēc? Jo ķermenis ir pieradis pie šī stimulanta.

unsplash.com

2. Mākslīgie saldinātāji

Izrādās, ka arī mākslīgie saldinātāji jeb dažādas cukura alternatīvas var būt vainojamas pēkšņu galvassāpju gadījumos. Eksperti izceļ, ka visbiežāk pēkšņas galvassāpes var izraisīt aspartāms - mākslīgais nesaharīdu saldinātājs.

unsplash.com

3. Šokolāde

Amerikas Migrēnas fonda dati liecina, ka šokolāde ir viens no visbiežākajiem galvassāpju izraisītājiem. Aptuveni 22% cilvēku, pēc liela šokolādes patēriņa, var sākt sāpēt galva. Šokolāde satur gan kofeīnu, gan beta-feniletilamīnu, kuri var būt vainojami pie pēkšņām galvassāpēm.

unsplash.com

4. Siers

Galvassāpes var rasties arī pēc nogatavinātu sieru baudīšanas. Tas ir saistīts ar to, ka šie sieri satur tiramīnu. Šī viela rodas pārtikas produktos brīžos, kad tie tiek nogatavināti līdz brīdim, kad sadalās tajos esošās olbaltumvielas. Jo ilgāk nogatavināts ir siers, jo lielāks būs tajā esoša tiramīna saturs. Vislielākais tiramīna saturs būs tādos sieros, kā feta, zilais siers un parmezāns.

unsplash.com

5. Marinēti produkti

Arī marinēti produkti var saturēt lielu tiramīna daudzumu. Tieši tāpēc pēc šādu produktu ēšanas pastāvs risks, ka var sākt sāpēt galva. Galvassāpes var rasties pēc dažadu marinētu, skābētu produktu ēšanas, piemēram, marinētiem gurķiem, kombučas dzēriena, marinētām sēnēm, marinētiem halapenjo pipariem u.c.

unsplash.com

6. Sālīta gaļa

Ja jums sāk sāpēt galva pēc sālīta gaļas ēšanas, tad pie tā varētu būt vainojams tieši apēstais produkts. Sālītā gaļa var veicināt galvassāpes. Ne tikai no sālītas gaļas var sāpēt galva, bet arī no kūpināta šķiņķa, dažādām desām un cīsiņiem. Kāpēc? Jo šie visi gaļas veidi satur konservantu - nātrija nitrātu. Šis konservants lielā daudzumā var radīt nepatīkamas sāpes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

nu ŠAUSMĪGI vērtīgs raksts.It kā šie raksti esot izglītības mērķiem....es tomēr neieteiktu tos izmantot kā uzticamu informācijas avotu

30.decembris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija