8 vērtīgi padomi, kā sākt dzīvot veselīgi

Dzīvo gudri! 5.janvāris 2022
 
pexels.com
Jauns gads, jaunas apņemšanās. Ļoti daudzi cilvēki jaunajā gadā apņemas dzīvot veselīgāk. Lai to būtu vieglāk izdarīt, apkopojām astoņus vērtīgu padomus!

pexels.com

1. Brokastojiet

Brokastis tik tiešām ir viena no svarīgākajām dienas ēdienreizēm. Izrādās, ka brokastošana var palīdzēt paātrināt vielmaiņu un samazināt neveselīgu ieradumu veidošanos. Ja no rīta esat izsalcis, bet neesat paēdis brokastis, pastāv risks, ka bada sajūtu centīsieties nomākt ar ātrām, viegli pieejamām uzkodām, kuras var būt ne īpaši veselīgas. Ja no rīta paēdīsiet sātīgas brokastis, samazināsies risks, ka līdz pusdienām vēlēsieties našķēties.

pexels.com

2. Ēdiet brokastis konkrētā laikā

Izrādās, ka vislabākais laiks, lai ēstu brokastis ir līdz plkst. 08:30. Pērn ASV veiktajā pētījumā pierādījās tas, ka tiem cilvēkiem, kuri mēdz brokastis notiesāt pēc plkst. 08:30, pastāv lielāks risks iegūt otrā tipa diabētu. Tiem pētījuma dalībniekiem, kuri brokastis ēda pirms 08:30, bija zemāks cukura līmenis asinīs.

pexels.com

3. Raudzēti piena produkti

Raudzēti piena produkti, piemēram, kefīrs un dzeramais jogurts, satur labās probiotiskās baktērijas. Šīs baktērijas ir īpašas ar to, ka tās palīdz organismam "cīnīties" ar dažādiem iekaisumiem. "Nuterients" veiktajā pētījumā pierādījas tas, ka cilvēkiem ar metabolisko sindromu, regulāra kefīra dzeršana var palīdzēt noregulēt asinsspiedienu.

pexels.com

4. Pastaigas

Fiziskas aktivitātes neaprobežojas tikai ar sporta zāles apmeklējumu. Arī došanās garākās pastaigās var uzlabot ne tikai fizisko formu, bet arī veselību. Dodieties ik dienu vismaz 20 minūšu garā pastaigā. Šādas pastaigas palīdzēs ne tikai zaudēt svaru, bet arī justies enerģiskākiem, samazināt stresu un stiprināt sirds veselību.

pexels.com

5. Kārtīgi sakošļā pārtiku

Saskaņā ar "Scientific Reports" pētījumu, dzēriena "sakošļāšana" var palīdzēt sadedzināt vairāk kaloriju nekā tā malkošana. Pētnieki atklāja, ka, ja ēdiens un dzērieni tiek lēnām sakošļāti, palielinās iespēja novērst liekā svara veidošanos un aptaukošanos. Kāpēc tā? Tas notiek pateicoties tam, ka kārtīgi sakošļājot pārtiku, tiek patērēta lielāka enerģija un dedzinātas kalorijas.

pexels.com

6. Uzkop māju

Ja jums ir slinkums doties uz sporta zāli, lielisks veids, kā izkustēties, ir mājas tīrīšana. Grīdu mazgāšana, paklāju sūkšana ar putekļsūcēju, putekļu slaucīšana, trauku un veļas mazgāšana ir lieliskas fiziskās aktivitātes. Šīs aktivitātes paātrinās sirdsdarbības ātrumu un liks justies labāk.

pexels.com

7. Pirms maltītes izdzer glāzi ūdens

Uztura speciālisti iesaka, pirms nobaudīt maltīti, izdzeriet vienu glāzi ūdens. Šāda paraduma piekopšana var palīdzēt zaudēt lieko svaru. Tas notiek pateicoties tam, ka jūs apēdīsiet nedaudz mazāk ēdiena, ja būsiet iepriekš izdzēris glāzi ūdens. Kā arī tas ir labs paradums, ko ieviest, lai sekotu līdzi ikdienā izdzertā ūdens daudzumam.

unsplash.com

8. Ēdiet ar "acīm"

Lai justos labi un veselīgi, nepieciešams kontrolēt porciju lielumu. Šī ir viena no efektīvākajām metodēm, lai sāktu samazināt lieko svaru. Kas jādara? Nepieciešams ēst ar "acīm" un apmānīt smadzenes. Ikdienā izvairieties no lielu trauku lietošanas, piemēram, šķīvju, bļodu. Labāk porcijas kārtojiet uz mazākiem šķīvjiem, tādējādi uzliksiet mazāk ēdiena, bet šķīvis tāpat izskatīsies pilns. Tā apmānīsiet gan acis, gan smadzenes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija