4 populāras kļūdas, kuras pieļaujam, mazgājot traukus ar rokām

Dzīvo gudri! 10.janvāris 2022
 
pexels.com
Ķīniešu portālā "WeChat" nosauktas četras bīstamas kļūdas, kuras pieļaujam, mazgājot traukus.

pexels.com

1. Netīrs sūklis

Uz netīra sūkļa dzīvojot 19 patogēnu sugu, tostarp E. coli, salmonellas, zeltainais stafilokoks, Candiba albicans (oportūnistisks patogēns raugs, kas ir izplatīts cilvēka zarnu floras pārstāvis). Nedēļas laikā uz jauna sūkļa varot uzkrāties līdz 2,2 miljardiem baktēriju, kas var nokļūt uz traukiem un izraisīt slimības.

Ieteicams izmantot vairākus sūkļus dažādām virsmām. Tie arī labi jāizžāvē un jāizvēdina. Bet pavisam labi būtu tos dezinficēt verdošā ūdenī un mainīt ik pēc divām nedēļām.

pexels.com

2. Netīri trauki kaudzē viens uz otra

Neesot ieteicams netīros traukus kraut kaudzē vienu virs otra, jo tādā gadījumā to dibens kļūst netīrs un tiek paildzināts mazgāšanas laiks. Tiek ieteikts vispirms noskalot mazāk netīros traukus, bet netīrākos atstāt vēlākam, ja nav laika visu nomazgāt uzreiz. Esot svarīgi arī atsevišķi izskalot traukus, kuros bijusi jēla gaļa.

pexels.com

3. Ūdens uz traukiem

Pirms likšanas skapī tīros virtuves piederumus nepieciešamas notecināt un nosusināt citādi atlikušajā ūdenī uz tiem veidosies baktērijas, bet metāla traukus un podus noklās rūsa.

pexels.com

4. Galda piederumi jādezinficē

Lai to izdarītu, tie katliņā ar ūdeni jāvāra vismaz desmit minūtes. Svarīgi esot arī piederumus, kas uzsūc dažādus sķidrumus un pārtikas atliekas, piemēram, bambusa nūjas, regulāri nomainīt.

pexels.com

Avots: Otkrito.lv, atsaucoties uz lenta. ru

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija